Hamas: İran’la ilişkilerde yeni bir sayfanın açılmasında anlaştık

  • 09 Ağustos 2017
  • 1.068 kez görüntülendi.
Hamas: İran’la ilişkilerde yeni bir sayfanın açılmasında anlaştık

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS, pazartesi günü yayınladığı bildiride, ortak düşmana karşı koymak ve Filistin, Mescidi Aksa ve direnişe destek konusunda İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkilerde yeni bir sayfanın açılmasında anlaştığını bildirdi.

İRNA’nın haberine göre, HAMAS, dün HAMAS heyetinin İran dışişleri bakanı Zarif ile görüşmesine temasla, ”Zarif, Tahran’ın dış siyasetinde Filistin meselesinin önemine, Filistin direniş gruplarının ilişkisinin zaruretine ve onların başında da HAMAS’la ilişkiye vurgu yapmıştır” dedi.

HAMAS bildirisinde, İran dışişleri bakanının İran’ın Filistin Meselesi karşısındaki siyasetlerinin değişmez olduğunu bildirdiğine temasla, ”Tahran’ın bu çerçevede Filistin halkına ve direnişine desteğini sürdüreceğine” yer verildi.

Bu arada HAMAS’ın siyasi ofis üyelerinden İzzet Raşak, İran İslam Cumhuriyeti devleti ve milletinin Filistin halkına yönelik desteklerine teşekkür ederken, HAMAS’ın Tahran’la ilişkileri bu hareketin, Filistin meselesine hizmet doğrultusunda İslam ümmetinin tamamıyla ilişkileri çerçevesindedir’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.