Hamas: İşgal Rejiminin Mesajı Çok İyi Okuması Gerekir

  • 08 Temmuz 2019
  • 739 kez görüntülendi.
Hamas: İşgal Rejiminin Mesajı Çok İyi Okuması Gerekir

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Yenilmiş Ekin Savaşı’nın sonuçlarının alameti farika teşkil ettiğini belirterek, Yüzyılın Anlaşması planını ve planı hayata geçirme çabalarını reddettiğini bir kez daha açıkladı.

Hamas, savaşın beşinci yıldönümü münasebetiyle dün (7 Temmuz Pazar) yayınladığı bildiride, arkasında kim olursa olsun Filistin davasını tasfiyeyi hedefleyen hiçbir planın uygulanmasına izin vermeyeceğini ifade etti.

Yüzyılın Anlaşması’nın uygulanamayacağını ve kendilerini bu tavırdan hiçbir tehdidin, çalıştayın, orada ya da burada gerçekleştirilen konferansların döndüremeyeceğini bildiren Hamas, işgal rejiminin mesajı çok iyi okuması gerektiğini söyledi.

Hamas, halkını hiçbir zaman yalnız bırakmayan direnişin işgalcilerin Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine karşılık vermede tereddüt etmeyeceğini bildirdi.

Direnişin her yönden kazanılmış bir hak olduğunu belirten Hamas, başta silahlı direniş olmak üzere direnişin her türlüsünün tüm Filistin’i işgalden kurtarmanın yolu olduğunu kaydetti.

Hamas, Filistinli grupları ortak bir mücadele programı benimseyerek Yüzyılın Anlaşması’nı reddetmeye davet etti.

İşgal ordusu Temmuz 2014’te Gazze Şeridi’ne üçüncü kez savaş açmış, 51 gün süren savaşa İzzeddin El-Kassam Tugayları “Yenilmiş Ekin Savaşı” adını vermişti.

İşgal ordusunun savaş boyunca gerçekleştirdiği saldırılarda 578’i çocuk 2322 kişi şehit oldu ve yaklaşık 11 bin kişi de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.