Hamas, İsrail’e karşı mücadeleye “devam” dedi

  • 22 Ağustos 2018
  • 1.547 kez görüntülendi.
Hamas, İsrail’e karşı mücadeleye “devam” dedi

Hamas Hareketi’nden Mescid-i Aksa’nın kundaklanması girişiminin 49’uncu yıl dönümü münasebetiyle yapılan yazılı açıklamada, “Siyonist Rejimle çatışmanın felsefesi, Filistin toprakları ve İslami kutsalların kurtuluşu olan ana hedefin gerçekleşmesi üzerine dayanmaktadır” belirtildi.

Filistin topraklarının kurtuluşunun sadece bedel ödemeye bağlı olduğuna işaret edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hamas başta olmak üzere Filistin halkının aktif grupları, işgal altındaki toprakların serbest bırakılması, Filistinli mültecilerin topraklarına geri dönmesi ve Filistinli esirlerin serbest bırakılmasına kadar tüm imkanlarını kullanarak mücadeleler ve direnişlerini sürdürecektir. Ayrıca başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletini kurma potansiyeline sahiptir”

Açıklamada, “Gazze Şeridi ablukasının ortadan kaldırılması ve Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü Filistin halkının inisyatiflerinden biri olduğu için asla göz ardı edilmeyecektir” kaydedildi.

Söz konusu açıklamada ilaveten, Gazze’ye uygulanan yaptırımların kaldırılmasıyla birlikte İsrail’in saldırı girşimlerinin durdurulması yönünde, Mısır’ın başkenti Kahire’deki ulusal uzlaşı müzakerelerine Filistinli tüm grupların katılımıyla devam edileceğine vurgu yapıldı.

Avustralyalı Yahudi Dennis Michael Rohan, 21 Ağustos 1969’da Mescid-i Aksa’ya girerek, Kıble Camisi’nin mihrabı ve bin yıllık minberinin yanı sıra pek çok tarihi mekanı yakmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.