HAMAS: Kudüs ebedi olarak Filistin’in baÅŸkentidir

  • 19 Aralık 2017
  • 1.023 kez görüntülendi.
HAMAS: Kudüs ebedi olarak Filistin’in baÅŸkentidir
 Filistin Ä°slami DireniÅŸ Hareketi HAMAS, BM’de Mısır’ın Kudüs’le ilgili tasarısının Amerika tarafından veto edilmesini kınayarak, ‘Kudüs, ebediyen Filistin’in baÅŸkentidir’ dedi.Hamas’ın açıklamasında, ABD’nin Kudüs’le ilgili BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) sunulan tasarıyı veto etmesinin, bu ülkenin adil bir arabulucu olarak Filistin meselesine çözüm bulacağı yönündeki inancın anlamsızlığını gösterdiÄŸini belirtildi.

Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD yönetiminin, veto kararıyla uluslararası kurumlar ve kararlarını hakimiyet altına alma politikası uyguladığı vurgulandı.

BMGK’nın toplanmasının Filistinlilerin Kudüs üzerindeki haklarının teyit edilmesi ve konuyla ilgili BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) kararlarına iadei itibar verilmesi için bir fırsat olduÄŸuna deÄŸinilen açıklamada, Kudüs’ün Filistin devletinin ebedi baÅŸkenti olduÄŸu, ABD ve Ä°srail’in alacağı kararların bu gerçeÄŸi deÄŸiÅŸtirmeyeceÄŸi kaydedildi.

“ABD’nin Kudüs tasarısını veto etmesi, adil bir ara bulucu olarak Filistin meselesine çözüm bulacağı yönündeki inancın anlamsızlığını ve vakit kaybından baÅŸka bir ÅŸey olmadığını göstermektedir.” ifadesine yer verilen açıklamada, ABD’nin söz konusu karar nedeniyle bölgede oluÅŸacak istikrarsızlıktan sorumlu olacağı bildirildi.

Açıklamada, uluslararası toplum ile Arap ve Ä°slam dünyasını Kudüs ve kutsal mekanların korunması için harekete geçmeye çağıran Hamas, ırkçı Ä°srail’i de Kudüs’ün mevcut statüsünde deÄŸiÅŸiklik yapacak adımlar atmaması konusunda uyardı.

ABD’nin Kudüs’ü Ä°srail’in baÅŸkenti kabul etmesinin ardından BM nezdinde ÅŸu ana kadarki en önemli giriÅŸim olan BMGK’daki Kudüs tasarısının oylaması dün yapılmıştı.

Mısır tarafından BMGK’ya sunulan ve “ABD’nin Kudüs’ü Ä°srail’in baÅŸkenti kabul ettiÄŸi” kararın ilgili BM kararlarına aykırı olması sebebiyle “hukuken geçersiz” sayılmasını öngören tasarı, konseyin 15 üyesinden 14’ünün lehte oy kullanmasına karşın ABD tarafından veto edilmiÅŸti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.