Hamas Lideri Salah: Trump’ın Yaptığı Açıklamanın Ağır Sonuçları Olacak

  • 08 Aralık 2017
  • 952 kez görüntülendi.
Hamas Lideri Salah: Trump’ın Yaptığı Açıklamanın Ağır Sonuçları Olacak

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın dışarıdaki liderlerinden Mahir Salah, Amerika Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’le ilgili açıklamasının ağır sonuçlarının olacağını söyledi.

Hamas lideri Salah açıklamasında, Amerika Başkanı Trump’ın Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti ilan etmesinin Filistin, Arap ve İslam dünyasında ağır sonuçlarının olacağını hatırlatarak, kabul edilmesi mümkün olmayan bu karara Filistinliler gibi Arap ve Müslümanlarla dünyanın özgür insanlarının da karşı koyacağını ifade etti.

Salah, hukuki bir boyutu olmayan bu kötü kararın uluslararası hukuk ve kararlara aykırı olduğunu ve Kudüs’ün hürmetini de çiğnediğini kaydetti.

Kudüs’ün Müslüman ve Hıristiyanlar için kutsal bir şehir olduğuna dikkat çeken Salah “bu şehir bütün Filistinliler için bütün olarak başkenttir. İki kıblenin ilki ve iki haremden de biri olmaya devam edecektir. Burası Kur’an ayetlerinden bir ayettir. Filistin olarak kalmaya devam edecektir” dedi.

Arap ve İslam ümmetine çağrıda bulunan Salah, bu tehlikeli karar karşısında kararlı durmalarını, birlik olmalarını, Filistinlilerin topraklarını kurtarıp başkenti Kudüs olacak devletlerini kurmalarına destek vermelerini istedi.

Salah, Amerika’nın attığı bu haksız ve zalimce adımın, gerçek düşmanın Siyonistler olduğu hususunda Arap ve İslam ülkelerini uyandırması gereken çağrı olduğunu belirterek, “işgalcinin kökünü kazımak, Filistin’i özgürleştirmek ve mültecilerin topraklarına dönmeleri için herkesin çabalarını birleştirmesi gerekir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.