Hamas liderlerinden Kubha: Fetih Hareketi uzlaşıyı reddediyor

  • 01 Eylül 2015
  • 822 kez görüntülendi.
Hamas liderlerinden Kubha: Fetih Hareketi uzlaşıyı reddediyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Batı Yaka’daki liderlerinden ve eski bakanlardan Vasfi Kubha, Filistin Ulusal Konseyi’nin toplanması için yapılan çağrıların Fetih’in uzlaşı anlaşmasını reddettiğinin açık bir kanıtı olduğunu söyledi.

Kubha, dün akşam (31 Ağustos Pazartesi) verdiği demeçte, Fetih Hareketi’ni ve siyasi liderlerini tek başına karar almayı ve Filistin kararını gasp etmeyi bırakarak, tavırlarını Filistin halkının yüksek çıkarlarına hizmet edecek şekilde gözden geçirmeye davet etti.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ)’nün şu anki yapısıyla Filistin halkının tek ve meşru temsilcisi olmadığına dikkat çeken Kubha, Hamas ve İslami Cihad hareketlerinin örgüt dışında tutulmasının Filistinlilerin büyük bir bölümünün karar mekanizmasının dışında tutulması anlamına geldiğini belirtti.

Kubha, FKÖ’nün ve kurumlarının Filistin halkının tamamını temsil edecek şekilde yeniden yapılandırılmasını istedi.

Hamas Hareketi’ne Batı Yaka’da açıkça ilan edilmemiş bir yasak uygulandığını söyleyen Kubha, bu yasağın Filistin Yönetimi’ndeki siyasi liderlerden talimat alan güvenlik birimleri tarafından uygulandığını ifade etti.

Batı Yaka’daki tüm gözaltılardan ve özgürlüklere yönelik ihlallerden Mahmud Abbas’ın sorumlu olduğunu belirten Kubha, Hamas Hareketi’nin kökünü kazıma girişimleri olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.