Hamas Liderlerinden Milletvekili Musa: “Abbas’ın Gitme Zamanı Geldi”

  • 14 Mart 2015
  • 955 kez görüntülendi.
Hamas Liderlerinden Milletvekili Musa: “Abbas’ın Gitme Zamanı Geldi”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın parlamentodaki liderlerinden milletvekili Yahya Musa, Filistin İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı’nın bugün yayınladığı ve Batı Yaka’daki güçlerin Gazze’de bazı güvenlik olaylarına karıştıklarını gösteren belgelerin ardından Filistinli grupların daha net ve ciddi bir tavır almalarını beklediklerini, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın da artık gitme zamanının geldiğini söyledi.

Hamas lideri Musa, “Filistinli grupların açık ve net bir tavır göstermeleri ve olup bitene karşı sorumluluk duygusuyla hareket etmeleri gerekir. Bu halk, FKÖ’nün Abbas’ın elinde kalmasını ve sadece onun tahakkümü altında kalmasını hak etmiyor” dedi.

Musa devamla şunları söyledi: “Biz tarihi ve gerçek bir yol ayrımındayız. Artık tarafsız kalmak fayda vermiyor. Çünkü hedefte bütün gruplar ve Filistin davası var. Şimdi şunu da açık ve net bir şekilde söylemek gerekiyor. Abbas’ın da artık gitme zamanı gelmiştir. Ya rızasıyla gitmeli, ya da istemese de gönderilmelidir. İçişleri’nin yayınladığı belgeler aslında yeni bir şey değil. Bilinen bir husustu, o da bunu ilan etti. Bu konuda daha önce tutuklanıp ifade veren onlarca kişinin itirafı var. Ancak bu belgelerde yeni olan husus, Mısırla ilgili boyuttur. Olup biten, ihanet denizinden sadece bir damladır.”

Filistin İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı bugün, daha önce Gazze’de meydana gelen bazı olaylara karışan kişilerle ilgili görüntülü ve resimli belgeler yayınladı. Görüntülerde olaylara karıştıkları için tutuklanan şahısların Ramallah’taki bazı subaylarla ilişkileri olduğuna dair itirafları da yer alıyor.

Konuyla ilgili bugün (14 Mart Cumartesi) Gazze’de basın toplantısı yapan İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı sözcüsü İyad El-Bezm, Gazze’nin kuşatılması ve halkın baskı altında tutulmasına paralel olarak Ramallah’taki güvenlik güçlerinin Gazze’de bazı yerlerde karışıklık çıkarmak ve bazı hedeflere yönelik saldırılar düzenlemekle meşgul olduklarına şahit olduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.