Hamas Mensubu Esirler: Sükûnet Ancak Taleplerimiz Karşılanırsa Sağlanabilir

  • 03 Şubat 2017
  • 912 kez görüntülendi.
Hamas Mensubu Esirler: Sükûnet Ancak Taleplerimiz Karşılanırsa Sağlanabilir

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi, Hamas’a mensup esirlerin işgal rejimi cezaevi idaresine taleplerinin kabul edilmesi, başka cezaevlerine nakil işlemleri ile tecrit cezalarının durdurulması şartıyla sükûnetin sağlanması için yeni bir fırsat verdiklerini belitti.

Merkezin basın sözcüsü Emine Tavil konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Filistin tv Merkezine de ulaşan açıklamada Tavil “dün akşam yapılan görüşme çok gergin ve uzun geçti. Görüşmeye Hamas mensubu esirlerin oluşturduğu Yüksek Liderlik Heyetinden Mücahid El-Hur başkanlığında bir heyetle, cezaevi idaresiyle işgal istihbaratından birer yetkili katıldı. Görüşmede Hamas heyeti taleplerini tek tek sıraladı. Özel güçlerin hücre baskınlarına son vermelerini, Hamas mensubu esirlerin oluşturduğu Yüksek Liderlik Heyeti Başkanı Muhammed Arman ve esir Abdunnasır İsa’nın tecrit odasından çıkarılıp bir hafta içinde eski cezaevlerine nakledilmelerini, Nefha ve En-Nakab’ta meydana gelen olayların ardından başka yerlere nakledilen esirlerin de geri getirilmelerini istedi” dedi.

Tavil, işgal rejimi cezaevi idaresinin meydana gelen bıçaklama eylemlerinde altı saat boyunca olaylara hakim olamadığını hatırlatarak, benzer olayların tekrarlanmasından korkan cezaevi idaresinin sükûnet için esirlerden yardım istediğini ifade etti.

Diğer taraftan Siyonist subaya bıçakla saldıran esirin diğer asker ve subayların saldırması sonucu yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Cezaevlerine baskın düzenleyen işgal güçleriyle özel kuvvetler birçok esiri tartakladılar. Bazılarını tecrit odalarına alırken, bazılarını da başka cezaevlerine naklettiler. Bazı koğuşların elektriklerini kesen cezaevi idaresi bazı esirleri hücrelere kapattılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.