Hamas, Meşru Direnişle Terörün Birbirinden Ayrılmasını İstedi

  • 24 Temmuz 2017
  • 1.125 kez görüntülendi.
Hamas, Meşru Direnişle Terörün Birbirinden Ayrılmasını İstedi

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin direnişinin meşru kabul edilmeye devam edilmesini, meşru direnişle terörün birbirinden ayrılmasını istedi.
Hamas Hareketi, özgürlüğe kavuşabilmesi ve uluslararası anlaşmalar uyarınca bağımsız devletini kurabilmesi için Filistin halkına maddi, manevi ve siyasi her türlü desteği verme çağrısında bulundu.
Hamas Hareketi Hukuk Dairesi bu akşam (24 Temmuz Pazartesi) Gazze’de basın toplantısı düzenledi ve aynı saatlerde sosyal medyada direnişin terör olmadığını anlatan paylaşımlar yapıldı.
Hamas Hareketi Hukuk Dairesi Başkanı Muhammed El-Cemasi, Lüksemburg’daki Avrupa Adalet Mahkemesi’nden Çarşamba günü direnişin meşru olduğuna dair bir karar çıkmasını beklediklerini söyledi.
El-Cemasi, Hamas’ın uluslararası hukuku ve anlaşmaları hiçe sayan işgalcilere karşı mücadele eden bir milli direniş hareketi olduğuna dikkat çekti.
“Herkes adaletin işgal rejiminin uyguladığı gerçek teröre galip gelmesini bekliyor” diyen El-Cemasi, Avrupa Birliği’nin Gazze’ye uygulanan ablukanın kaldırılması için gösterdiği çabanın memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.