HAMAS, Mısır tarafından Gazze’ye yakıt gönderilmesini olumlu karşıladı

  • 22 Haziran 2017
  • 1.066 kez görüntülendi.
HAMAS, Mısır tarafından Gazze’ye yakıt gönderilmesini olumlu karşıladı

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS, Mısır’dan Gazze’ye yakıt ithalinin başlamasının, siyonist İsrail rejiminin Gazze şeridi aleyhindeki ablukasına karşı mücadelede önemli bir adım olduğunu ve bölge halkının durumunun düzelmesine sebep olacağını bildirdi.

Filistin Enformasyon merkezinin bugün verdiği habere göre HAMAS Sözcüsü Hazem Kasım bu konuda yazılı bir açıklama yaparak, Gazze şeridinde yaşayan Filistinlilerin ihtiyaçlarının Mısır tarafından temin edilmesinin takdire şayan bir girişim olduğunu ve Filistin halkının savunulmasında Mısır’ın tarihi rolünü gözler önüne serdiğini bildirdi.

HAMAS sözcüsü, Mısır’ın bu tutumunu sürdürmesini temenni ederek, HAMAS’ın Gazze şeridi aleyhindeki ablukanın tam olarak kaldrırılması yönündeki gayret ve çalışmalarını sürdüreceğini bildirdi.

Mısır ile Gazze Şeridi arasındaki Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye akaryakıt sevkiyatı başlatıldığı açıklanmıştı.

Mısır yönetimi, Filistin İslami Direniş Örgütü Hamas ve Fetih hareketinden ihraç edilen Muhammed Dahlan arasında varılan üçlü mutabakat sonucunda Gazze’ye akaryakıt sevkiyatına izin verildiği bildirildi.

Gazze’de elektrik üretiminde kullanılmak üzere Refah Sınır Kapısı’ndan toplam bir milyon litre akaryakıt girişinin sağlanacağı aktarıldı.

Mısır yönetiminin 3 Temmuz 2013’teki askeri darbenin ardından Refah’tan ilk kez akaryakıt sevkiyatına izin vermesi dikkati çekti.

Mısır yönetimi, ay başında Hamas yetkilileriyle Kahire’de yapılan görüşmelerde Gazze Şeridi’ne uygulanan ambargoyu hafifletme ve ticari geçişler için Mısır ile Gazze arasında bir sınır kapısı daha açma sözü vermişti.

Filistin yönetiminin yüksek vergi uygulaması nedeniyle Gazze’ye akaryakıt sevkiyatı kesilmiş, bu nedenle bölgedeki tek elektrik santralinde üretim nisan ayında durmuştu.

Gazze Şeridi’nin 450 megavat olan elektrik ihtiyacının 120 megavatını karşılayan İsrail yönetimi de son üç günde elektrik arzını 24 megavat düşürdü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.