Hamas, Mısır’ın himayesinde yeni bir Ulusal Konsey kurulması önerisinde bulundu

  • 23 Mayıs 2018
  • 1.220 kez görüntülendi.
Hamas, Mısır’ın himayesinde yeni bir Ulusal Konsey kurulması önerisinde bulundu

Kudüs Press ajansına konuşan isminin açıklanmasını istemeyen Hamaslı bir yetkili, Mısır’ın himayesinde yeni bir ulusal uzlaşı sürecinin başlaması gerektiğini ve bunun ilk adımı olarak Ramallah’ta geçtiğimiz ay yapılan Filistin Ulusal Halk Konseyi toplantısının iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

2011 yılında yapılan Beyrut toplantılarını ve Kahire Anlaşmasını hatırlatan Hamaslı yetkili, Beyrut toplantılarına ve Kahire Anlaşmasına uygun demokrasi çerçevesinde yeni bir Ulusal Konsey kurulması gerektiğinin altını çizdi.

Hamaslı yetkili Beyrut toplantıları ve Kahire Anlaşması uyarınca Gazze, Gazze Şeridi ve Batı Şeria’nın sosyal ve güvenlik konularının düzenlenmesi gerektiğini, seçimlerin yapılması ve ulusal birlik hükümetinin kurulması gerektiğini söyledi.

Seçimlerden önce ulusal birlik hükümetinin kurulmasının daha doğru olacağının altını çizen Hamas yetkilisi, Hamas’ın kurulacak ulusal birlik hükümetini desteklemeye hazır olduğunu belirtti.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Hamas ve İslami Cihad, Nisan ayı sonu Batı Şeria’da yapılan Filistin Ulusal Halk Konseyi Toplantısını boykot etmişti.

Üç Filistin hareketinin yanı sıra birçok kurum ve önemli şahsiyet Filistin Ulusal Halk Konseyi toplantısının işgal altındaki topraklarda yapılmasına karşı çıkmıştı.

Filistin Ulusal Halk Konseyi, Filistin halkını temsil eden en üst kuruluştur. Konsey 750 üyeden oluşuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.