HAMAS: Siyonist İsrail bölgedeki bütün çatışmaların asıl unsurudur

  • 05 Kasım 2019
  • 453 kez görüntülendi.
HAMAS: Siyonist İsrail bölgedeki bütün çatışmaların asıl unsurudur

Hamas’ın Gazze Sorumlusu Yahya es-Sinvar, adını vermediÄŸi bazı Arap ülkelerinin, “ABD ile iliÅŸkileri düzeltme” ÅŸartıyla kendilerine destek verebileceklerini ilettiklerini söyledi.

Hamas’ın Gazze Sorumlusu Yahya es-Sinvar, ırkçı Ä°srail ablukası altındaki Gazze Åžeridi’nde düzenlenen “Gençlik” konferansında yaptığı konuÅŸmada, Gazze Åžeridi’nde yaÅŸanan insani sorunlara çözüm getirmemesinin sonuçlarına karşı ırkçı  Ä°srail’i uyardı.

Gazze’de yaÅŸanan insani krizi sonlandırmak için kapılarını çaldıkları bazı Arap ülkelerinin “ABD” ÅŸartını koÅŸtuÄŸuna vurgu yapan Sinvar, “Birçok kapıyı çaldık. Maalesef bazı Arap ülkeleri kapılarını yüzümüze kapattı. Bazı Arap liderler de kapılarımızı açmamızı istiyorsanız ABD baÅŸta olmak üzere dış ülkelerle sorunlarınızı çözün dedi” ifadesini kullandı.

Sinvar, ırkçı Ä°srail ile Fars Körfezi Arap ülkeleri arasında yaÅŸanan normalleÅŸmeye iÅŸaret ederek, “Bazı Arap baÅŸkentleri kapılarını iÅŸgal devletinin liderlerine açarken bazıları da Siyonist rejimin milli marÅŸlarını ülkelerinde çaldırdığını büyük bir üzüntüyle belirtmek zorundayım” dedi.

Daha fazla sabretmeyeceklerini ve terör rejimi Ä°srail’i ablukayı kırmaya mecbur bırakacaklarını belirten Sinvar, “Ä°ÅŸ çığırından çıktı.Irkçı İsrail’in Gazze’deki insani sorunu çözmesi gerek. Ablukaya daha fazla katlanamayız” diye konuÅŸtu.

Sinvar, hareketlerinin Ä°ran’la iliÅŸkilerine iÅŸaret ederek, “Gücümüz ve kuvvetimizi inÅŸa etmekte önce Allah sonra Ä°ran’ın büyük yardımı olmuÅŸtur. Bazı Arap ülkeleri Filistin’i unuturken Ä°ran’ın özelde Gazze, genelde Filistin’deki direniÅŸe desteÄŸi olmasaydı bugün geldiÄŸimiz noktada olmazdık. Ä°ranlı kardeÅŸlerimiz bize hem ekonomik hem askeri  hem de tecrübe paylaşımı konusunda desteÄŸi oldu” dedi.

Filistin iç barışına da deÄŸinen Sinvar, Hamas ile Fetih hareketinin uzlaÅŸma çabalarının “dış güçlerin” müdahalesi nedeniyle baÅŸarısızlığa uÄŸradığına vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.