Hamas: “Siyonist Rejimin İşlediği Cinayetler Örtbas Ediliyor!”

  • 22 Mart 2016
  • 689 kez görüntülendi.
Hamas: “Siyonist Rejimin İşlediği Cinayetler Örtbas Ediliyor!”

Filistin Sivil Savunma İdaresi, Duma beldesinde Devabişe ailesinin yakılarak katledilmesi olayının tek şahidi olan İbrahim Muhammed Devabişe’nin evinde meydana gelen dünkü yangının kasıtlı olarak çıkarıldığını açıkladı.

Quds Press Haber Ajansı, dün konuyla ilgili yayınladığı raporda, soruşturma komitesinin elde ettiği ilk bulguların yangının kasıtlı olarak çıkarıldığına işaret ettiğini ve yangının herhangi bir elektrik kontağından uzakta odanın ortasında başladığını bildirdi.

Yangının elektrik kontağından çıkma ihtimalinin olmadığını kaydeden Filistin Sivil Savunma İdaresi, ayrıca evin pencerelerinden birinin camının kırıldığını ve evde yanıcı madde tespit edildiğini ifade etti.

Raporda ayrıca, Sivil Savunma İdaresi’nin soruşturmayı tamamlayarak Nablus kenti halkına yönelik tehlike dairesinin genişlememesi için bir dizi tedbir alacağı kaydedildi.

Filistinli aktivist Ömer Devabişe, kimliği belirsiz kişilerin Duma beldesinde İbrahim Muhammed Devabişe’ye ait eve molotof kokteyli attıktan sonra kaçtıklarını, ev sahibi İbrahim Devabişe ile eşinin yatak odalarına isabet eden molotof kokteyli nedeniyle çıkan yangının yol açtığı yoğun dumandan etkilendiklerini ve evin büyük bölümünün yandığını bildirdi.

HAMAS’TAN OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Filistin İslami Direniş Hareketi-Hamas Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, Yahudi yerleşimcilerin dün Devabişe ailesinin yakılarak öldürülmesi cinayetinin tek görgü tanığı İbrahim Devabişe’nin evini yakmasının cinayetlerle ilgili gerçekleri yok edemeyeceğini söyledi.

İzzet Er-Reşak, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki kişisel sayfasında dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu menfur cinayet Yahudi yerleşimcilerin caniliğinin kanıtı olarak kalacaktır” dedi.

İşgalci İsrail rejimi ve liderlerinin Yahudi yerleşimci çetelerle işbirliği yaptığını kaydeden Er-Reşak, yerleşimcilerin işledikleri cinayetlerin örtbas edildiğini ve suçluların yargılanmadıklarını belirtti.

Geçen yıl Duma beldesinde Devabişe ailesinin evinin yakılması olayının tek şahidinin evinin kundaklanması olayıyla ilgili işgal rejimi iç istihbaratı “Şabak”ın yayın yasağı getirmesine de değinen Er-Reşak, yayın yasağının amacının cinayetle ilgili gerçekleri gizlemek olduğunu söyledi.

Kimliği belirsiz kişiler dün sabah erken saatlerde İbrahim Muhammed Devabişe’nin Duma beldesindeki evine molotof kokteyli attı ve evin büyük bir kısmı çıkan yangında yandı.

Belde halkı olayın arkasında Yahudi yerleşimcilerin olmasından şüphe ederken ilk bulguların da fanatik yerleşimcilere işaret ettiği bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.