HAMAS: Siyonist rejimin Spor Bakanı’nın Abu Dabi’de karşılanması utanç vericidir

  • 30 Ekim 2018
  • 1.367 kez görüntülendi.
HAMAS: Siyonist rejimin Spor Bakanı’nın Abu Dabi’de karşılanması utanç vericidir

HAMAS Sözcüsü Sami Ebu Zuhri twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada, Siyonist heyetini Abu Dabi’de karşılama görüntülerinin verdiği acının Gazze’de çocukların katliam görüntülerinden az olmadığını belirtti.

İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miri Regev geçen cuma günü, Grand Slam judo müsabakalarına katılan İsrail takımına destek amacıyla BAE’nin başkenti Abu Dabi’ye gitmişti.

İsrail spor takımı ise geçen çarşamba günü Katar’ın ev sahipliğinde organize edilen Dünya Cimnastik Şampiyonası’na katılmış ve ilk kez ırkçı İsrail marşı bir Fars Körfezi ülkesi topraklarında resmen çalınmıştı.

Öte yandan İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun, ülkesinin diplomatik ilişkisi bulunmayan Fars Körfezi ülkesi Umman’a dün ilk kez resmi ziyaret gerçekleştirdiği ve Umman Sultanı Kabus Bin Said ile bir araya geldiği duyurulmuştu.

HAMAS, işgal rejimi İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu’nun Umman gezisi başta olmak üzere, İsrailli siyasiler ve sporcular tarafından Arap ülkelerine yapılan ziyaretlere tepki göstererek, kınamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.