Hamas: UNESCO’nun Kararı Doğru Yönde Atılmış Bir Adım ​

  • 14 Ekim 2016
  • 2.111 kez görüntülendi.
Hamas: UNESCO’nun Kararı Doğru Yönde Atılmış Bir Adım ​

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO)’nun Kudüs’ün sadece Müslümanlara ait olduğu konusunda aldığı kararın doğru yönde atılmış bir adım olduğunu belirterek, uluslararası diğer kurum ve kuruluşların da benzer adımlar atması gerektiğini ifade etti.

Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum bugün (14 Ekim Cuma) yaptığı açıklamada “halkımızın bütün haklarının desteklenmesi ve beklentilerine cevap verilmesi gerekir. Bu karar Müslüman Filistin halkının toprağında ve kutsal mekânlarındaki hakkını bir kez daha pekiştirdi” dedi.

Burhum yaptığı açıklamada, uluslararası kararın dünya kamuoyunu ve uluslararası kurumları kandıran işgal rejiminin bu konudaki yalanını da ortaya koyduğunu ifade etti.

Burhum açıklamasında bu kararın çıkmasına yardım eden ve kararın lehinde oy kullanan herkese hareket olarak teşekkür ettiklerini kaydetti.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO), dün (13 Ekim Perşembe) Yahudilerin Mescidi Aksa ile dini bir bağlarının olmadığı aksine buranın Müslümanların kutsal mekânı olduğuyla ilgili kararı onayladı.
Kurula gelen karara 24 ülke olumlu oy kullanırken, 26 ülke oy vermedi, 6 ülke karşı çıktı ve iki ülke de hazır bulunmadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.