Hamas, Ürdün’ün El-Bakura ve El-Gamar Kararına Övgüde Bulundu

  • 26 Ekim 2018
  • 1.139 kez görüntülendi.
Hamas, Ürdün’ün El-Bakura ve El-Gamar Kararına Övgüde Bulundu

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Ürdün’ün El-Bakura ve El-Gamar bölgelerini işgal rejiminden geri alma ve bir daha işgal rejimine kiralamama kararına övgüde bulundu.

Hamas, dün (25 Ekim Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, “Ürdün yönetimini ve halkını bu karar dolayısıyla kutlarız. Allah’tan Ürdün’ü ve diğer İslam ülkelerini güvenli, huzurlu ve istikrarlı kılmasını dileriz” dedi.

Ürdün Kralı 2’inci Abdullah, Pazar günü yaptığı açıklamada, El-Bakura ve El-Gamar bölgeleriyle ilgili ek anlaşmayı iptal ettiklerini açıklamıştı.

Ürdün ve işgal rejimi 26 Ekim 1994 tarihinde Araba Vadisi Anlaşması adıyla da bilinen barış anlaşmasını imzaladı.

Anlaşmanın sonuçlarından biri de El-Bakura ve El-Gamar adlı tarımsal ve stratejik değeri bulunan iki bölgenin 25 yıllığına işgal rejimine kiralanması olmuştu.

Anlaşmaya göre taraflardan birinin itiraz etmemesi halinde kira anlaşması 2019’da aynı sürede otomatik olarak yenilenmiş kabul edilecek.

El-Bakura bölgesi Ürdün’ün kuzeyinde ve El-Gamar bölgesi de güneyinde yer alıyor. Filistin topraklarına komşu olan her iki bölge de Araba Vadisi arazilerinden kabul ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.