HAMAS: Yeni bir siyasi proje hayata geçirilmeye çalışılıyor

  • 30 Mayıs 2017
  • 921 kez görüntülendi.
HAMAS: Yeni bir siyasi proje hayata geçirilmeye çalışılıyor

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Salah El-Berdevil, Amerika’nın gözetiminde Filistin Yönetimi ile ırkçı rejim İsrail arasında yeni bir siyasi projeyi hayata geçirme planları olduğu uyarısında bulundu.

Salah El-Berdevil, El-Kuds El-Arabi gazetesine verdiği ve dün  (29 Mayıs Pazartesi) yayınlanan röportajda, Filistin özerk yönetimi başkanı Mahmud Abbas’ın Hamas’ı tehdit ederek ABD Başkanı Donald Trump ile birlikte bir siyasi projeyi hayata geçirmeye çalıştığını söyledi.
El-Berdevil, Abbas’ın planlarını hiç kimsenin bilmediğini kaydederek, “Direnişi yok etmek mi istiyor yoksa silahını elinden almak mı istiyor?” diye sordu.
Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Fetih Hareketi Devrim Konseyi’nin Ramallah’ta gerçekleştirilen toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Hamas’ın Gazze’deki yönetim komitesini dağıtmayıp El-Hamdallah hükümetinin görevini yapmasına izin vermemesi halinde daha önce görülmemiş yaptırımlara başvuracağını söylemişti.
Hamas hareketi ise sorunların diyalog yoluyla çözülmesi çağrısında bulunarak, El-Hamdallah hükümetinin görevlerini yerine getirmeyi taahhüt etmesi halinde yönetim komitesinin görevine son verileceğini açıklamıştı.

El-Berdevil, Fetih hareketinin milli uzlaşı sürecinin tamamlanması için ‘siyasi karar’dan yoksun olduğunu belirterek,  Abbas’ın kendi döneminde Hamas’la uzlaşmama gibi bir karar aldığının görüldüğünü söyledi.

El-Berdevil, Filistinli grupların görüşlerinin birbirine yakınlaştırılması için bazı Arap tarafların arabuluculuk yaptığı yönünde temasların olduğu haberine de temasla, ”Hiç bir Arap ülkesinin bu alanda biri girişimi olmamıştır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.