Hamas’ın 31’inci Kuruluş Yıldönümü Mitingi İçin Hazırlıklar Tamamlandı

  • 16 Aralık 2018
  • 1.243 kez görüntülendi.
Hamas’ın 31’inci Kuruluş Yıldönümü Mitingi İçin Hazırlıklar Tamamlandı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), 31’inci kuruluş yıldönümü faaliyetlerini bugün (16 Aralık Pazar) Gazze kentinde gerçekleştireceği dev bir mitingle taçlandırmaya hazırlanıyor.

Filistin halkına kuruluş yıldönümünde eşsiz bir tablo sunmak isteyen Hamas, bugünkü miting için bir ay öncesinden başlatılan hazırlıkların son rötuşlarını yaptı.
Her yıl Hamas’ın kuruluş yıldönümü mitinginde duvarına dev bir tablo asılan El-Ketibe binası işgal ordusu uçakları tarafından yıkıldığı için bu yıl onun yerine El-Ketibe binasından daha yüksek bir köprü inşa edilerek kuruluş yıldönümü tablosunun köprünün üzerine asılacağı kaydedildi.
Miting alanına kurulacak sahnenin bu yıl ilk kez üzerinden El-Kassam Tugayları’na ait araçların geçebileceği şekilde hazırlandığı bildirildi.
Miting Hazırlık Komitesi üyesi Saad Kerim, Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, bu yılki mitingde eşsiz bir tablo sunmak için komitenin sürekli toplantı halinde olduğunu söyledi.
Kerim, bu yılki mitingin öncekilerden farklı olacağını, direnişin birlik ve bütünlüğü mesajı vereceğini, İslam ümmetine ve başkalarına da mesajları olacağını belirtti.
El-Vaad marş grubunun Gazze Şeridi’ne gelmesini beklediklerini kaydeden Kerim, El-Kassam Tugayları’nın gösterisinin yanında mitingde çeşitli sanatsal gösterilerin de sergileneceğini ifade etti.
Bu arada, Hamas Hareketi Enformasyon Dairesi, 700’den fazla Filistinli ve yabancı gazeteci ile 117 yerli ve yabancı basın-yayın organının mitingi takip edeceğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.