Hamas’ın Düzenlediği Kudüs İntifadası Kamplarına 50 Bin Kişi Katıldı

  • 11 Temmuz 2016
  • 762 kez görüntülendi.
Hamas’ın Düzenlediği Kudüs İntifadası Kamplarına 50 Bin Kişi Katıldı

Gazze bölgesi ahalisinin Kudüs intifadasına desteğini ifade etmek amacıyla Hamas’ın öncülüğünde bugün (10 Temmuz Pazar) düzenlenen Kudüs İntifadası Kampları’na elli bin kişinin katıldığı bildirildi.

Bugün Gazze bölgesinin her tarafında özellikle gençleri bir araya getirmek ve Kudüs direnişine destek amacıyla bölgenin bütün vilayetlerinde Kudüs İntifadası Kampları adıyla gezi ve eğitim kampları düzenlendi. Hamas’ın organize ettiği bu kamplara ilgi ve rağbetin çok büyük olduğu, Gazze gençlerinden en az elli bin kişinin iştirak ettiği haber verildi.

Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan etkinlikle ilgili açıklamasında Gazze’de bu şekilde geniş çaplı kampların geleneksel olarak düzenlendiğini, bu yılın kamplarına “Kudüs İntifadası Kampları” adı verilmesinin bu intifadaya destek ve hedeflerine ulaşıncaya kadar sürdürülmesinin zorunluluğuna dikkat çekme amacı taşıdığını dile getirdi.

İsmail Rıdvan açıklamasında böyle bir etkinlikle, Kudüs intifadasını bilfiil sürdüren Batı Yaka ahalisine destek ve Gazze ahalisinin bu direnişte onun yanında olduğunu duyurma mesajı verildiğine dikkat çekti.

Rıdvan etkinlikte yaptığı konuşmada aynı zamanda Kudüs intifadasının şehitlerini, yaralılarını ve bu intifadada evleri yıkılan aileleri selamladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.