Hamas’tan ABD’ye ‘Kudüs’ uyarısı

  • 24 Ocak 2017
  • 1.099 kez görüntülendi.
Hamas’tan ABD’ye ‘Kudüs’ uyarısı

Filistin’deki İslami Direniş Hareketi (Hamas), ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasının, İsrail-Filistin çatışmasında yeni bir dönemin başlangıcı olacağı uyarısında bulundu.

Hareket tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması planını kabul etmedikleri belirtildi.

Bu planın hayata geçirilmesinin, İsrail-Filistin çatışmasında yeni bir dönemin başlangıcı olacağı uyarısında bulunulan açıklamada, söz konusu adımın tansiyonu yükselteceği, “ateşe benzin dökmek olacağı” kaydedildi.

“Büyükelçiliğin taşınması, ABD’nin İsrail’e tam taraflılığını gösteriyor. Bu da bölgedeki çatışmayla ilgili ABD’ye siyasi rol kaybettirir.” denilen açıklamada, uygulanması durumunda ABD’nin dürüst olmadığını ispatlayacağı belirtilen bu planın ayrıca, “Filistin halkının elinde kalan haklarını da alma çabası olduğu” değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, Müslüman ülkelere bu konuyla ilgili birlik olma ve uluslararası toplantılarda Kudüs davasını benimseme çağrısı yapıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.