Harrazi: bölge güçleri arasında müzakere, Ortadoğu sorunlarının çözümüdür

  • 28 Haziran 2018
  • 1.751 kez görüntülendi.
Harrazi: bölge güçleri arasında müzakere, Ortadoğu sorunlarının çözümüdür

İran Dış İlişkiler Stratejik Konseyi Başkanı Kemal Harrazi, Ortadoğu’daki sorunların çözümün, bölge ülkeleri arasında müzakere olduğunu belirterek, İran, Türkiye, Mısır ve Suudi Arabistan, bölge meselelerinin çözümü için müzakere yapmaları gerektiğini kaydetti.

Harrazi bugün Tahran’da İran-Fransa İlişkileri temalı bir oturumda yaptığı konuşmada, Yemen krizinden çıkış yolunun bölge güçleri arasında diyalog ve BM’nin bu konu hakkında daha ciddi rol ifa etmesi olduğunu belirterek, Yemen’de çatışmaların son bulması için ilk şartın bu ülkeye saldıranlara silah yardımının özellikle de Avrupa tarafından kesilmesi olduğunu belirtti.

Harrazi, Fransa ve İran’ın bölge meseleleri için ortak zeminlerden yararlanarak, barış ve istikrar için çalışmaları gerektiğini ifade ederek, bölgedeki yeni gerçeklere yeniden bakmanın şart olduğunu vurguladı.

İran Dış İlişkiler Stratejik Konseyi Başkanı, Suriye krizine de temasla, Avrupa’nın Suriye krizine karşı sessizliğini stratejik bir hata olarak değerlendirdi.

Harrazi ayrıca İranlı askeri danışmanların Irak ve Suriye’deki varlığının o ülkelerin daveti üzerine olduğunu, “bu varlık olmasaydı IŞİD bugün Avrupa ve bölgeyi istikrarsızlaştırmış olurdu” açıklamasında bulundu./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.