Harrazi: İran, ABD’nin KOEP’ten çıkması durumuna hazırlıklıdır

  • 22 Temmuz 2017
  • 1.222 kez görüntülendi.
Harrazi: İran, ABD’nin KOEP’ten çıkması durumuna hazırlıklıdır

İran İslam Cumhuriyeti Dış ilişkiler stratejik şurasının Başkanı Kemal Harrazi, Amerika’nın İran’a karşı yeni yaptırımlarının İran ile 5+1 grubu arasında imzalanan KOEP anlaşmasına aykırı olduğunu bildirdi.

Dün Cuma günü France-24 televizyonuna konuşan İran İslam Cumhuriyeti Dış ilişkiler stratejik şurasının Başkanı Kemal Harrazi, Amerika’nın İranlı tüzel ve özel kişileri yeni ambargo listesine alması ve İran bankalarına karşı baskı uygulamasının KOEP’in ihlali hususlarından olduğunu bildirdi.

Amerikanın, KOEP’e bağlı kaldığı yolundaki iddiasını da eleştiren Kemal Harrazi, KOEP’in İran’ın kırmızı çizgisi olduğunu ve Tahran’ın kendini, ABD’nin bu anlaşmadan çıkması durumuna hazırladığını bildirdi.

Kuveyt’in İran’la diplomatların sayısını azaltma  girişimine de değinen İran İslam Cumhuriyeti Dış ilişkiler stratejik şurasının Başkanı Kemal Harrazi, Suudi Arabistan’ın Kuveyt’i bu girişime zorladığını, Suudilerin şimdiye kadar yemen, Bahreyn, Irak ve Suriye’de büyük hatalara düştüklerini bildirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.