Hasan Nasrullah ve Abdullahiyan arasında görüşme

  • 03 Eylül 2015
  • 796 kez görüntülendi.
Hasan Nasrullah ve Abdullahiyan arasında görüşme

İslami İran dışişleri bakan yardımcısı  Hüseyin Emir Abdullahiyan ve Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri  Seyyid Hasan Nasrullah arasında  yapılan görüşmede  bölge  meseleleri ele alındı.

Lübnan’a giden Abdullahiyan, dün Hizbullah hareketi genel sekreteri  Nasrullah ile görüşmesinde,  İran İslam Cumhuriyetinin her zaman Lübnan’ın  güvenliği ve sebatını desteklediğini ve  Lübnan halkının birlik ve beraberliğinden yana olduğunu söyledi.

Abdullahiyan, Lübnan’da siyasi partiler ve gruplar arasında  görüşmelere destek verdiklerini belirtirken,  dış güçlerin müdahalesinin Lübnan’da sorunların  ana kaynağı olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakan yardımcısı, bölge ülkelerinin terör rejimi İsrail ile diğer dış güçlerin bölge üzerindeki şeytani oyunları karşısında son derece uyanık olmaları gerektiğini  belirtirken, İslam ülkelerinin terörizm, savaş ve aşıcılık belasıyla  yok olmamaları gerektiğine dikkat çekti.

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri de, siyonist İsrail rejiminin  bölgenin olumsuz şartlarının bugünkü hale gelmesinde çok büyük rolünün olduğunu belirterek,  terör rejiminin  sulta ve  saldırı peşinde olduğunu,  Lübnan aleyhindeki her türlü tehditlere karşı tek yolun direnişin sürdürülmesi olduğunu söyledi.

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri,  İran İslam Cumhuriyetinin, terörizm ve  aşırıcılığa karşı  mücadelesinin bölgenin güvenliğine  yardımı olduğunu belirterek, tekfircilere karşı bölge ülkelerinin  ortak  mücadeleleri ve işbirliğinin son derece önemli olacağını söyledi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.