Hasan Ruhani: Dünya ile yapıcı teamül İran’ın siyasetidir

  • 17 Kasım 2016
  • 1.033 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Dünya ile yapıcı teamül İran’ın siyasetidir

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dünya ile yapıcı teamülün İran’ın kalkınmaya dayalı siyasetlerine bakış programından olduğunu söyledi.

Ruhani, dün Elburz eyaleti alimleri, gazileri ve ileri gelenleriyle görüşmesinde, dünya ile teamül ve dış ilişkilerin yapıcı teamül ve iktidar üzerine olması gerektiğini belirterek, bu doğrultuda İran’ın iktisadi kalkınma çerçevesinde yabancı yatırımcıyı çekmek için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

Hasan Ruhani, İran’ın petrol ve gaz bölümünde yatırım yapması gereğine ve komşularıyla ortak petrol depolarından uygun şekilde istifade etmesi gereğine temasla, İran’ın Irak’la ortak petrol depolarından istifadesinin günlük olarak 45 bin varilden 300 bin varile yükseldiğini söyledi.

Ruhani, İran’ın Airbus uçak firmasıyla anlaşması konusuna da işaretle, İran’ın Airbus’la anlaşmak için şartlarının olduğunu ve bunun da en önemlisinin uçak parçalarının İran’da üretimi olduğunu ve İran’ın araştırma merkezleri ve üniversitesi çevrelerin bu yöndeki isteklerine yapacakları çabayla ulaşması gerektiğini söyledi.

İran cumhurbaşkanı ayrıca Elburz eyaletinin kalkınması ve yatırımıyla ilgili oturumda, nükleer anlaşmanın bazı getirilerinin geri dönüşünün olmadığını belirterek, nükleer anlaşmanın getirileri geri dönüşümü yoktur ve hiç kimsenin onu bozamayacağını söyledi.

İran cumhurbaşkanı Ruhani, nükleer anlaşmayla, İran’ın nükleer silah yapmaya çalıştığı yönünde uluslararası atom enerjisi kurumunun iddialarının yalan olduğunun ortaya çıktığını ve diğer taraftan BM Güvenlik Konseyi ve BM’lerin İran aleyhindeki kararnameleri ve dosyalarının da kapandığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.