Hasan Ruhani: Filistin’i hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız

  • 02 Temmuz 2016
  • 1.047 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Filistin’i hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız

Cumhurbaşkanı Ruhani, İran’ın hiçbir zaman hangi koşulda olursa olsun Filistin halkı ve direnişini yalnız bırakmayacağını söyledi.

İran Devlet Televizyonu’nun bildirdiğine göre, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün Tahran’da düzenlenen Dünya Kudüs Günü yürüyüşlerine katılarak, ‘Filistin milleti asla yalnız kalmayacak ve İran başta olmak üzere özgür milletlerin yardımı ve desteğiyle eninde sonunda zafere erecektir’ dedi.

Ruhani, ‘siyonist İsrail rejimini, Amerika’nın bölgedeki bir üssü olarak nitelerken bu rejimin hiç bir uluslararası ve insani ilkelere, kanunlara bağlı kalmadığını’ söyledi.

Ruhani, bugün bölgenin güvenliği konusunda siyonist rejim ile mücadele edilmesi gerektiğini bildiren her hangi bir ülkenin bu açıklaması ve tutumunun dünya emperyalistlerini rahatsız ettiğini belirtirken, İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif de, sözkonusu merasimde yaptığı açıklamada, ”bugün işgalcilerin bölgedeki siyasetlerinin bölge ve uluslararası barış ve güvenliği için bir tehdit oluşturduğunu’ söyledi.

İran dışişleri bakanı, tekfirci terör örgütlerinin bugün ve geçmiş yıllarda siyonist rejim İsrail’in desteğinde ve siyasetlerinde hareket ettiklerini ve bunların bugün müslümanlar ve dünya için en büyük tehdide dönüştüğünü söyledi.

Bu arada İran meclis başkanı Laricani de, yürüyüşün kulisinde yaptığı açıklamada, bugün halkın görkemli bir şekilde katılımının Filistin halkının yalnız olmadığını gösterdiğini söyledi.

Laricani, bölgenin bugün buhranlı bir halde olduğunu ve böyle bir durumdan siyonist İsrail’in çıkarlarını sağlamaya çalışmasına izin verilmemesi gerektiğine dikkat çekerken, müslüman milletlerin bu konuda son derece uyanık olması gerektiğini söyledi.

bu arada İran yargı kurumu başkanı Ayetullah Sadık Amoli Laricani de, rahmetli İmam Humeyni’nin Ramazan ayının son cumasını Dünya Kudüs Günü olarak ilan etmesinin esprisine vurgu yaparak bu gün sayesinde İslam dünyası ve özgür milletlerin Filistin halkı ve Kudüs meselesine dikkatlerinin daha da arttığını söyledi.

Filistin halkının topraklarına dönmesi ve işgalden kurtarılması için İslam dünyasının üzerine büyük görev düştüğünü söyleyen Laricani’den ayrı olarak Rehberlik ve Fakihler Meclisi başkanı ayetullah Cenneti de, Kum kentinde Dünya Kudüs Günü merasiminde yaptığı açıklamada, terör rejimi İsrail’in yokoluncaya kadar Filistin ülküsünü ve direnişini destekleyeceklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.