Hasan Ruhani: İran halkı kendi haklarına ulaşmak için direnecek ve yabancılara yaptırımlarını sürdürmeye izin vermeyecek

  • 15 Haziran 2015
  • 767 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: İran halkı kendi haklarına ulaşmak için direnecek ve yabancılara yaptırımlarını sürdürmeye izin vermeyecek

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ruhani, halk ve İslam İnkılabı Rehberi’nin desteğiyle BM Güvenlik Konseyi’nin İran’a yönelik tüm yaptırımlarının iptal edileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün 19. Yurt içi ziyaretini Kuzey Horasan eyaletine gerçekleştirdi. Bakanlar kuruluyla birlikte Kuzey Horasan eyaletine giden Cumhurbaşkanı Ruhani, Bocnurd kentinde bölge sakinlerine hitap etti.
Ruhani, İran halkına haksız yaptırım uygulayanların, İslam Cumhuriyeti’nin bu durumun devam etmesine asla müsaade etmeyeceğini bilmeleri gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı, İslam İnkılabı Rehberi’nin tavsiyeleri ve yol göstermeleriyle İran halkının sıklaştırılmış saflarda, kendi haklarına ulaşmak için direneceğini ve yabancılara yaptırımlarını sürdürmeye izin vermeyeceğini kaydetti.
İran hükümetinin de İran halkının haklarının çiğnenmesine asla izin vermeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı, İran İslam Cumhuriyeti’nin İslam İnkılabı Rehberi ve halkın desteğiyle, ülke içinde uranyum zenginleştirme faaliyetlerine devam edeceğini ve ekonominin çarklarını da döndüreceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ruhani, hükümetin yaptırımların iptalini beklemeyeceğini, yaptırımlar altında, halkın sağlığı, refahı ve ihtiyacını kaldırmak için adım adım çaba göstereceğini ifade etti.

İran halkının uluslararası arenada tüm haklarını istediğini ve bunun için çaba sarf edeceğini hatırlatan Ruhani, “düşmanlar baskıyla İran halkının onurunu kıramayacaklarını bilsinler” ifadesini kullandı.
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, İran’da herkesin tek bir hedef, yani İran’ın ilerlemesi ve kalkınması peşinde olduğunu, İranlılar’ın muhtelif alanlarda ilerlemek ve gelişmekte olan ülkeler ve diğer rakiplerini geride bırakmak istediğini vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ülkede iş ve ziraat makineleri ve araçlarının imalatında artış olduğunu belirterek, İran’ın eğitim görmüş ve liyakatli gençlerinin bugün kalkınma ve ilerleme yolunda yeni bir harekete başlamaları gerektiğini, zira bu bağlamda güçlü olduklarını ifade etti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.