Hasan Ruhani: İran, kitle imha silahları ve terörizmle mücadelede en ön saftadır

  • 21 Kasım 2018
  • 1.515 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: İran, kitle imha silahları ve terörizmle mücadelede en ön saftadır

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın terörizm ve kimyasal silahların en büyük kurbanı olduğuna işaretle, gelinen noktada İran’ın kitle imha silahlarıyla mücadelede en önemli favori olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün bakanlar kurulu toplantısında, muhtelif ülkelerdeki türlü kara para aklama olaylarına işaretle, İran’ın teröristlerce para transferi ve muhtelif mali sistemlerinin kullanılmasını engellemekte en önemli favori ülke olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı ayrıca İran’ın dünyada uyuşturucu maddeleriyle mücadelede de öncü ülke olduğuna işaretle, İran güvenlik güçlerinin ülkenin batı ve doğu sınırlarında uyuşturucu ve kara para aklamaya karşı mücadele verdiklerini belirterek şöyle dedi: “Ne yazık ki, ülkede uyuşturucu sorunu var. Bununla savaşmalıyız, uyuşturucu söz konusu olduğunda, yanında kara para sorunu da geliyor, kirli paralar nereye gidiyor? Bir yerlerde kara para aklama yapılıyor. Bu Afganistan, Türkiye ve Avrupa’da da yapılabilir.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ayrıca, İran milletinin birbirine yardım etmek suretiyle sorunların üstesinde gelebileceğini ifade ederek, Amerikalı yetkililere şöyle seslendi: Amerikalılar, İran’ın kendi ilerleme yoluna devam edeceği ve sonunda Amerika’nın pişman olacağını bilmeliler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.