Hasan Ruhani: Suudi Arabistan yanlış yoldan vazgeçmeli

  • 07 Ocak 2016
  • 745 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Suudi Arabistan yanlış yoldan vazgeçmeli

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün bakanlar kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti politikasının bütün bölge ülkeleriyle terörizmle mücadelede işbirliği yapmak ve kardeşlik ve dostluk içinde yaşamak olduğunu belirtti ve Suudi Arabistan Yönetiminden geçmişteki hatalarını telafi etmesini ve bu yanlış ve sonuçsuz yoldan geri dönmesini istedi.

Ruhani, Suudi Arabistan alimleri lideri Şeyh Nemr idamının haksız ve zalimce olduğunu belirterek, Şeyh Nemr’in boş delillerle tutuklanıp kafası kesilerek idam edildiğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani bir kez daha, Suudi Arabistan’ın Tahran ve Meşhed’deki diplomatik mekanlarına düzenlenen baskını “yanlış ve yasadışı” olarak değerlendirdi ve sorumlularının bir an önce cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ruhani, Suud Yönetimi’nin, İran İslam Cumhuriyeti ile diplomatik ilişkilerini kesme ve diğer ülkelere de Tahran’la ilişkilerini kesmek için yaptığı baskıdan amacının, bölgede barış, istikrar ve güvenlik sürecine zarar vermek ve iç sorunlarının üstünü kapatmak olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.