Hasan Ruhani: Yabancı Güçler Keyfi Olarak Ülkelere Tecavüzde Bulunmaktalar

  • 18 Nisan 2018
  • 985 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Yabancı Güçler Keyfi Olarak Ülkelere Tecavüzde Bulunmaktalar

İslami İran Cumhurbaşkanı, yabancı güçlerin, uluslararası kanun ve hukuku ayaklar altına alarak, bölge işlerine müdahalede bulunduklarını ve BM ilkesi ve uluslararası kanunlara aykırı olarak keyfi olarak başka ülkelere tecavüzde bulunduklarını bildirdi.

Tahran’da düzenlenen “Ordu Günü” kutlama töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, önemli değerlendirmelerde bulundu.

Mehr Haber Ajansının bildirdiğine göre Tahran’da düzenlenen “Ordu Günü” kutlama töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran Ordusu’yla Devrim Muhafızları’nın savaş ve barış zamanlarında fark etmeksizin omuz omuza verip halka hizmet ettiğini belirterek, “Ordu ile Devrim Muhafızları’nın birlikte yaptığı fedakarlıklar ülkemizin gelişimi içindir. İslam İnkılabı’nın zaferi ardından günümüze dek onur, iftihar ve zaferin bulunduğu her alanda ordunun ismine rastlayabiliriz” ifadelerinde bulundu.

Ruhani sözlerini şöyle sürdürdü: Düzenli, istekli, ahlaklı ve eğitimli olan ordumuz modern silahlarla teçhizatlara barınarak, her zaman İran İslam Cumhuriyeti’ni koruyup ülkemizle topraklarımızı savunmuştur.

İran’ın basit bir bölgede yer almadığını vurgulayan Ruhani, “Hassas bir konuma sahip olan bölgemizde yasadışı olarak konuşlanan işgalci güçler, tüm küresel yasalara ters bölgesel gelişmelere müdahale edip tek taraflı bir şekilde diğer ülkelere saldırıyorlar” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı sözlerine şunları da ekledi: Terör örgütlerinin büyük güçler tarafından birer araç olarak kullanıldığı bölgede ülkemiz önleyici ve güçlü bir silahlı kuvvetlere ihtiyaç duymakta; bu da büyük güçlerin komplolarına karşılık vermek ile teröristlerin topraklarımıza göz dikmesini engellemek için gereklidir.

Hasan Ruhani konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: Biz tüm dünyaya ihtiyaç duyduğumuz her çeşit silahı üretip veya hazırlayacağımızı duyurmak isteriz. Bunun için de onların katılmasıyla onay vermesini beklemiyoruz ve gelecekte de beklemeyeceğiz. Ancak aynı zamanda da bölgedeki ülkelere uyguladığımız politikaların iyi komşuluk ilişkilerine dayandığını bildirmek istiyorum; biz sizlere iyi bir komşu olmayı amaçladığımız gibi karşılıklı olarak da sizden aynısını bekliyoruz.

Cumhurbaşkanı Ruhani konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: Sorunların çözümü için önümüzdeki tek yol siyasi diyalog. Biz askeri gücümüzü geliştirmekle eş zamanlı olarak çatışma karşıtı politikalarımıza devam edeceğiz. Silahlı Kuvvetlerimizin de her zaman ülkemizin bağımsızlığıyla haysiyetini korumaya hazır olduğunu iyi biliriz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.