Haşd-i Şaabi IŞİD’e Ağır Kayıplar Yaşattı

  • 07 Nisan 2017
  • 1.127 kez görüntülendi.
Haşd-i Şaabi IŞİD’e Ağır Kayıplar Yaşattı

Deyali eyaletinde yerel bir kaynak bugün şu açıklamalarda bulundu: ‘Gönüllü Halk Güçleri (Haşd-i Şaabi ) IŞİD teröristlerinin Bakube şehrinin kuzeydoğusundaki Hamrin bölgesindeki güvenlik merkezine düzenlediği saldırıyı etkisiz hale getirdi.

Haşd-i Şaabi kuvvetleri IŞİD mevzilerini füzeyle hedef aldı ve IŞİD’e ağır kayıplar yaşattı.’

Selahaddin’de 200 IŞİD’li öldürüldü

Irak’ın Selahaddin eyaleti valiliği bugün bu şehirde bulunan IŞİD mensuplarını takip operasyonlarının başladığını açıkladı ve bu operasyonlarda şimdiye kadar yaklaşık 200 IŞİD’linin öldürüldüğünü belirtti.

Selahaddin Valiliği tarafından yayınlanan bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Güvenlik güçleri bu eyaletteki şehitlerin intikamını almak için birçok bölgede önleyici operasyonlara başladı ve bu operasyonlarda 200’den fazla IŞİD mensubu öldürüldü.

Bahsedilen bu operasyonlarda dört bomba yüklü araç imha edildi. Irak Hava Kuvvetleri, Kara Kuvvetlerini destekleme konusunda önemli rol oynamaktadır.’

IŞİD’in Telafer’de iki sığınağı imha edildi

Irak savaş bildirim merkezi IŞİD teröristlerinin iki sığınağının imha edildiğini ve Irak Hava Kuvvetleri savaş uçaklarının Neyneva eyaletinde Telafer bölgesine düzenlediği saldırıda 19 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Irak savaş bildirim merkezi tarafından yayınlanan bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Elde edilen bilgilere göre hava kuvvetleri düzenlediği iki saldırıda Telefer’de El-Gadsiye bölgesindeki IŞİD’in operasyon komuta merkezini imha etti ve bu saldırıda 9 terörist öldürüldü ve bu merkezdeki bütün teçhizatlar ve araçlar kullanılamaz hale geldi.

Irak ordusu tarafından teröristlerin karargahına düzenlenen diğer iki saldırıda da 10 terörist daha öldürüldü. Bu karargâh Telafer’de El-Müsenna bölgesinde bulunmaktadır.’

Bu bildiriye göre, düzenlenen bu saldırıda karargahtaki bütün silahlar imha edildi ve bu karargah yabancı teröristlerin kabul edildiği bölgeydi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.