Haşdi Şabi: Irak’ta 20 bin IŞİD teröristi var

  • 06 Mayıs 2018
  • 1.139 kez görüntülendi.
Haşdi Şabi: Irak’ta 20 bin IŞİD teröristi var

Irak Haşdi şaabi Halk Direniş Hareketi Başkan Yardımcısı, bu ülkede güvenlik meselesinin çok kritik olmadığını, ama halen 20 bin silahlı teröristin ülkenin muhtelif bölgelerinde bulunmasının bir takım sorunlara neden olduğunu bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre dün Irak el-Gadir televizyonunda yayınlanan bir konuşmasında, ülkenin halen tam güvenlik ve istikrarın sağlanması yönünde çalışmalara ihtiyacının olduğunu bildiren Irak Haşdi şaabi Halk Direniş Hareketi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, IŞİD terör örgütü mensuplarının halı hazırda Irak-Suriye sınırıyla el-Huveyce bölgelerinde bulunduğunu belirtti.

Daha önce sadece başkent Bağdat’ta 120 bini aşkın terör IŞİD örgütü elemanının bulunduğunu ama şu anda tüm bu bölgede 200 teröristin bulunduğunu belirten Irak Haşdi Şaabi Halk Direniş Hareketi Başkan Yardımcısı, ülkenin güvenlik meselesini çok kritik tanımlamamak gerektiğini, ama aynı zamanda ideal bir güvenliğe de sahip olunmadığını ve ülkede istikrar ve güvenliğin tam olarak sağlanması için çaba harcamak gerektiğini söyledi.

Irak’ta seçimlerin yakınlaşmasıyla güvenlik önlemlerinde artış görülmektedir.. IŞİD terör örgütü ülkede seçimleri karıştırmak için terör eylemlerinde bulunacağı tehdidinde bulunmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.