Haşdi Şabi Komutanı: Halk Güçlerine Saldırı, Amerikalıların İşidir

  • 25 Haziran 2018
  • 1.671 kez görüntülendi.
Haşdi Şabi Komutanı: Halk Güçlerine Saldırı, Amerikalıların İşidir

El-Meyadin’in haberine göre; Irak Haşdi Şabi Komutanlığı, ABD’nin Irak halk güçlerine karşı füzeli saldırısı ile ilgili yapılan araştırmaların ilk sonuçlarını açıkladı.

Haşdi Şabi Komutanı Ebu Mehdi Mühendis bu bağlamda yaptığı açıklamada; halk güçlerinin ABD’nin saldırısına maruz kaldığını ve ellerinde füze kalıntılarının olduğunu ifade etti.

Komutan Mühendis; Ortak Harekat Komutanlığı’nın direniş güçlerinin üslerine saldırı ile ilgili açıklamasının, karışık ve aceleci olduğunu belirtti.

Haşdi Şabi Komutanı; ABD’nin açık şekilde (halk güçleri mevzilerini) hedef aldığını ifade ederek, Ortak Harekat Komutanlığı’ndan kendi açıklamalarını düzeltmesini istedi.

Mühendis, Amerikan güçlerinin Irak topraklarını kullandığını ve Suriye’nin doğu sınırlarında belli güçleri desteklemek amacıyla koridorlar açmış olabileceğini sözlerine ekledi.

Haşdi Şabi Teşkilatı Başkan Yardımcısı Mühendis, el-Meyadin’e yaptığı açıklamada, bombalanan güçlerin el-Kaim kentini IŞİD teröristlerinden kurtarma operasyonuna katılan 45 ve 46. tugaylar olduğunu vurguladı.

Komutan Mühendis ayrıca, Amerikan koalisyonunun bir hafta önce halk güçlerine düzenlenen füzeli saldırıdan sorumlu olduğunu vurguladı.

Mühendis, ABD’nin bu hava saldırısının halk güçlerinin Irak ve Suriye sınırındaki rolü ile ilgili hedeflerle gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Haşdi Şabi Komutanı, ABD’nin hedeflerinden birinin Irak’ın Suriye sınırlarını halk güçlerinden boşaltmak ve böylece Suriye topraklarına saldırılarını gerçekleştirmek istediğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.