Haseke’de Türkiye’nin işgalciliğine karşı gösteri yapıldı

  • 18 Aralık 2020
  • 6.671 kez görüntülendi.
Haseke’de Türkiye’nin işgalciliğine karşı gösteri yapıldı

Suriye’nin kuzey doğusunda binlerce kişi dün yaptıkları gösteride Türkiye’nin Suriye topraklarındaki suçlarının devam etmesi ve uluslararası toplumun da bu konuya sessiz kalmasına itiraz ettiler.

Suriye resmi Haber Ajansı SANA’nın bildirdiğine göre göstericiler Türkiye ordusunun işgalciliğine kesin muhalefetlerini ilan ederek, Türkiye güçlerinin Haseke halkının suyunu kesmekle bölgede kendi şom planlarını Haseke ve etrafında yaşayan bir milyon insanın acı ve zorlukları pahasına gerçekleştirmek istediğini ifade ettiler.

Haseke halkı ayrıca “Türkiye rejiminin suçlarının vatandaşların suyunu sürekli kesmekle sınırlı olmadığını, işgalci rejimin Suriye halkını eziyet etmek için her yola başvurduğu, böylece onların evlerini terk ederek köylerini ele geçirmek ve kendi piyonlarını oraya yerleştirmek istediğini” ifade ettiler.

Suriye vatandaşları tarafından yayınlanan bildiride ayrıca şöyle yazıldı:

Uluslararası toplumun, Ras Al-Ayn, Tel Abyad, Afrin ve diğer bölgelerde işgalci Türkiye rejimi ve bağlı paralı güçlerinin işlediği en feci suçlara karşı sessiz kalması şaşırtıcı değil.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.