Haşimi Taba: Hepimiz kanunlara uymalıyız

  • 19 Mayıs 2017
  • 1.005 kez görüntülendi.
Haşimi Taba: Hepimiz kanunlara uymalıyız

12. dönem Cumhurbaşkanlığı adaylarından Seyyid Mustafa Haşimi Taba, herkesin kanunlara uyup uygulaması gerektiğini söyledi.

Oy verdikten sonra açıklamada bulunan Haşimi Taba, halktan ilk saatlerde oy vermesini istedi.

Belirli bir görüş çerçevesinde aday olduğunu ifade eden Haşimi Taba bundan dolayı adaylıktan çekilmediğini zira adaylıktan çekilmenin anlamının görüşünden vazgeçmek anlamı taşıdığını söyledi.

Adaylardan Hasan Ruhani’nin kazanması temennisinde bulunan Haşimi Taba, herkesin kanunlara uyup uygulaması gerektiğini söyledi.

Seçim sonuçları sonrası kanunlara uyacağını ifade eden Haşimi Taba, yapacağı ilk işin kazanan adayı tebrik etmek olacağını söyledi.

12. dönem Cumhurbaşkanlığı seçimleri İran ile birlikte 102 ülkede ve 310 şubede düzenlenmektedir ve İran’ın yurt dışındaki mukim vatandaşları 12.Cumhurbaşkanını seçmek için bu ülkelerde sandık başına gideceklerdir.

Seçimde İran halkı Hasan Ruhani, Hüccetülislam Seyyid İbrahim Reyisi Elsadati, Seyyid Mustafa Aga Mirselim, ve Seyyid Mustafa Haşimi Taba arasından yeni Cumhurbaşkanını seçecektir.

Seçimlerde adaylıkları onaylanan, propagandalara katılan ve daha sonra adaylıktan çekilen İshak Cihangiri ve Mohammad Bager Galibaf katılmamaktadır.

Seçimlerde 56 milyon 410 bin 234 kişinin oy kullanabileceği bildirilmişti.

Bu seçimlerde bir milyon 350 bin 294 kişinin ilk kez oy kullanacaktır.

12. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yanında Koy ve Şehir Encümenleri seçimleri de yapılmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.