Heniyye: Filistin Davasını Zihinlerden Silme Çabası Başarılı Olamayacak

  • 04 Mayıs 2019
  • 1.087 kez görüntülendi.
Heniyye: Filistin Davasını Zihinlerden Silme Çabası Başarılı Olamayacak

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, Filistin davasını ümmetin ve onun yetişen nesillerinin zihinlerinden silme çabalarının başarılı olamayacağını ifade etti.

İsmail Heniyye bu konudaki açıklamasını dün (3 Mayıs Cuma) akşam Gazze’de, Gazze şehrinin batısındaki Şati mülteci kampında 36. Miller Boyu Gülücük kafilesini karşılaması esnasındaki konuşmasında yaptı.

Heniyye Gazze’ye ulaşmak ve buranın kuşatma altındaki halkıyla yardımlaşmak için büyük çaba harcayan kafileyi kutladığını dile getirdi.

Heniyye, 36. Miller Boyu Gülücük kafilesinin Gazze’yi ziyaretinin, Filistin davasını ümmetin ve onun yetişen nesillerinin zihinlerinden silme çabalarının başarılı olamadığının bir göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Heniyye; “Düşmanla ilişkileri normalleştirmek, davanın ölçülerini değiştirmek ve bölgenin siyasi haritasını yeniden düzenlemek için yapılan çalışmaların hiçbiri amaçlarına ulaşma konusunda başarılı olmayacaktır” dedi.

Heniyye konuşmasında Yüzyılın Anlaşması planının da hayata geçirilemeyeceğini, Arap ulusunun ve İslam ümmetinin canlı olduğunu, kimsenin onların bilinçlerini veya kültürlerini yahut kutsal Filistin topraklarıyla olan irtibatını yok edemeyeceğini dile getirdi.

Muhtelif Arap ülkelerinden, İslam ülkelerinden ve diğer ülkelerden onlarca dayanışmacının katıldığı 36. Miller Boyu Gülücük kafilesi dün sabah Gazze’ye ulaşmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.