Heniyye: “Kimsenin Mısır’ın Güvenliğini Tehdit Etmesine İzin Vermeyiz”

  • 01 Mayıs 2015
  • 663 kez görüntülendi.
Heniyye: “Kimsenin Mısır’ın Güvenliğini Tehdit Etmesine İzin Vermeyiz”

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim başkan yardımcısı İsmail Heniyye bugün (1 Mayıs) okuduğu Cuma hutbesinde, Filistin’deki bölünmüşlüğün son bulması, sağlanan uzlaşmanın tam bir şekilde uygulanması ve işgal yönetiminin Mescidi Aksa’yı hedef alan uygulamalarına karşı stratejiler geliştirilmesi için Suudi Arabistan’ın devreye girmesini beklediklerini söyledi.

Bugün Cuma namazını Gazze’nin güneyindeki Rafah şehrinin Suud mahallesinde bulunan bir camide kıldıran İsmail Heniyye, Suudi Arabistan’ın daha önce Mekke’de Filistin’in iç uzlaşması için önemli bir başarı gerçekleştirdiğini dile getirerek “bugün de bölünmüşlüğün sonlandırılması için çabalarını arzuluyoruz” dedi.

Heniyye, Suudi Arabistan başta olmak üzere tüm Arap dünyasının bugün Mescidi Aksa’yı hedef alan politikaların önüne geçecek stratejiler geliştirmek için projeler üretmeleri gerektiğini dile getirdi.

Suudi Arabistan’ın maddi desteğiyle Rafah’da 1560 konuttan oluşan bir yerleşim merkezi niteliğindeki Suud mahallesinin inşa edilmesinin Gazze’ye olan desteğin bir göstergesi olduğunu dile getirerek bu desteği takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Heniyye, Hamas’ın tüm Arap ülkelerine ve İslâm ülkelerine yönelik olarak açılım politikası izlediğini hatırlatarak ortak karede hareket ettiklerini, bu ortak karenin de Filistin olduğunu ve herhangi bir kimsenin Mısır’ın güvenliğiyle oynamasına da izin vermeyeceklerini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.