Hindistan: Trump ve başbakan Mudi arasında telefon görüşmesi haberi asılsız

  • 30 Mayıs 2020
  • 4.339 kez görüntülendi.
Hindistan: Trump ve başbakan Mudi arasında telefon görüşmesi haberi asılsız

Hindistan hükümeti, ABD başkanı Trump ile Hindistan başbakanı Mudi arasında Hindistan ve Çin sınırları arasındaki ihtilafla ilgili telefon görüşmesinin yapıldığı haberini tekzip etti.

İRNA’nın haberine göre, Hindistan hükümeti, dün yaptığı açıklamada, bu konuda her hangi bir telefon görüşmesinin olmadığı ve iki taraf arasında son telefon görüşmesinin nisan ayında olduğu ve o zaman da Malaria (sıtma) hastalığının tedavisinde kullanılan Hindistan üretimi olan hidroksi klorokin  ilacının Amerika’ya ihracatının ele alındığını bildirdi.

Amerikan başkanı Trump, geçen perşembe günü yaptığı açıklamada, Hindistan ve Çin’in sınırlarda yeni bir ihtilafa düştüklerini bildirmiş ve Hindistan başbakanı ile bu konuyu telefonda görüştüğünü söylemişti.

Bu arada geçen çarşamba günü Hindistan dışişleri bakanlığı ise Trump’ın iki ülke arasında arabulucu olma teklifini reddettiğini bildirmişti.

Son günlerde Çin devleti, Hindistan sınırlarına en az 5 bin yeni asker konuşlandırdı. Ayırca iki ülke sınırlarında bazı çatışmalar yaşandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.