Hizbullah: Teröristler yenilene kadar Suriye’de kalacağız

  • 30 Aralık 2016
  • 1.505 kez görüntülendi.
Hizbullah: Teröristler yenilene kadar Suriye’de kalacağız

Lübnan Hizbullah Örgütü Siyası Konseyi Başkanı Seyyid İbrahim Emin Elseyyid, ‘’Teröristler yenilene kadar Suriye’de kalacağız, Suriye’den çıkışımız uygun olduğunda çıkarız fakat bu konuda Türkiye’nin vereceği kararı uygulamaya mecbur değiliz’’ dedi.

übnanlı Maruni Hristiyanların Lideri Kardinal Beşare Petrol Rai’yi ziyaret eden Elseyyid, Rai’yi Noel ve yeni yılı tebrik etmek için ziyaret ettiğini söyledi.

Elseyyid, Türkiye’nin Hizbullah dahil tüm yabancılardan Suriye’yi terk etmelerini istemesi ile ilgili, ‘’Biz ABD, Suudiler veya Türkiye’nin kararı ile Suriye’de değiliz. Biz Suriye hükümeti ile işbirliği çerçevesinde ve teröristlerle mücadele için oradayız. Uygun zamanda Suriye’den çıkarız fakat Türkiye’nin kararını yerine getirmeye mecbur değiliz. Biz teröristlerin tam yenilmesine kadar Suriye’de kalacağız’’ dedi.

Teröristlerin zaferinin tüm bölge ülkeleri ve onların başında Lübnan’ı etkileyeceğini ifade eden Elseyyidi Halep kentinin kurtarılmasının teröristlerin hezimeti için atılmış bir adım olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.