Hizbullah’tan Yemen Halkına Destek

  • 23 Aralık 2017
  • 1.116 kez görüntülendi.
Hizbullah’tan Yemen Halkına Destek

Lübnan Hizbullah’ı, Arabistan’ın Yemen’e karşı saldırılarının üzerinden bin gün geçmesi münasebetiyle bir bildiri yayınladı.

Bu bildiri metninde şu ifadeler yer aldı:

1. Birinci perspektif, küçük ve büyüğe acınmadan işlenen cinayet ve vahşetler, hiçbir cami, hastane, okul, pazar ve köy ortada bırakmayan yıkımlar ve milyonlarca Yemenliyi hastalık, ölüm ve açlıkla tehdit eden kuşatmalardır.

2. İkinci perspektif, mazlum Yemen halkı, ordu kuvvetleri ve Yemen halk güçlerinin savaşın bütün cephelerinde gösterdikleri istikrar, sabır, kahramanlık ve direniştir. Bu sabır hakkında söylenebilecek en asgari şey, onun bir mucize ve efsaneye benzemesidir.

3. Üçüncü perspektif, bu cinayetler karşısında İslami, Arap ve uluslararası olarak acayip bir sessizliğin olmasıdır. Öyle ki, sanki bedenleri parça parça olanlar Arap ve insan değilmiş gibi, hiçbir hareket meydana gelmemiş, hiçbir tavır gösterilmemiştir.

Hizbullah bildirinin devamında şu ifadelerde bulundu: ‘Biz bu saldırıyı ve Arabistan’ın bu saldırıya devam etmekte ısrar etmesini şiddetle kınıyoruz ve bu zalimce savaşın durdurulmasını ve kapsamlı siyasi bir çözüm bulunması için acil çaba gösterilmesini istiyoruz.

Biz, mazlum ve sabırlı Yemen halkına, bu ülkenin akıllı ve otoriter liderliğine ve işgalciler karşında direniş gösteren cesur savaşçılara olan koşulsuz ve şartsız desteğimizi vurguluyoruz. Bütün Arap ve İslam halkından ve dünyadaki bütün hükümetlerden, partilerden ve liderlerden bu sessizliği kırmalarını ve daha önce benzeri görülmemiş bu büyük insanlık faciasına engel olmak için seslerini yükseltmelerini istiyoruz.

Suudi Arabistan bazı bölge Arap ülkelerinin Koalisyonu ile birlikte Yemen’in istifa eden Cumhurbaşkanı Abd Rabbuh Mansur Hadi’yi yeniden iktidara getirmek için 26 Mart 2015’ten itibaren Yemen’e karşı savaş başlattı ama bu saldırıların Suudi Rejimi için, Yemen’in tahrip olması ve on binlerce masum insanın öldürülmesinden başka bir sonucu olmadı.

Yemen Bağımsız İnsan Hakları ve Kalkınma Merkezi tarafından yayınlanan raporda şu açıklamalarda bulunuldu: ‘Amerika ve Arabistan’ın katılımıyla bin gün boyunca yapılan saldırılarda Yemen’de şehit olan ve yaralanan sivillerin sayısı, 35 bin 415 kişiye ulaşmıştır.’

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.