Hoşro: Kanada’nın Suriye aleyhindeki bildirisi Suriye gerçekleriyle çok uzak

  • 10 Aralık 2016
  • 1.123 kez görüntülendi.
Hoşro: Kanada’nın Suriye aleyhindeki bildirisi Suriye gerçekleriyle çok uzak

İran’ın BM’deki daimi temsilcisi ve büyükelçi Gulamali Hoşro, Kanada’nın Suriye aleyhindeki bildiri taslağının Suriye gerçeklerinden çok uzak olduğunu belirterek; bu bildirinin en önemli sorununun, Suriye’de faaliyet gösteren teröristlerin faaliyetlerine yer verilmemesi olduğunu söyledi.

Hoşro,  dün gece  BM genel kurul oturumundan önce yaptığı açıklamada, söz konusu bildirinin  Suriye hakkında bir belge olduğunu ama gerçekte Suriye’nin mevcut gerçekleriyle çok uzak olduğunu belirterek, batı ve Arap rejimlerin desteğindeki  teröristlerin Suriye’de yaşanan insani sorunların sorumlusu olduklarını söyledi.

İran’ın BM daimi temsilcisi, Kanada’nın sunduğu ve İngiltere gibi ülkelerin de destek verdiği kararname taslağını eleştirerek, ”Acaba söz konusu ülkelerin topraklarının bir bölümü teröristlerin işgaline girseydi, ne yaparlardı? Acaba onlara karşı askeri operasyon yapmazlar mıydı? Teröristleri ortadan kaldırmazlar mıydı?” diye sorarak İran İslam Cumhuriyeti’nin söz konusu Kanada’nın sunduğu  tasarı bildirisine ”red” oyu verdiğini söyledi.

Bu kararname tasarısı dün akşam 13 ülkenin ret ve 36 ülkenin de çekimsel oy kullandığı 122 evet oyu ile kabul edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.