Hoşru: BM Güvenlik Konseyi yaptırımları yanlış bilgiler veya tahminlere göre olmamalı

  • 21 Şubat 2018
  • 911 kez görüntülendi.
Hoşru: BM Güvenlik Konseyi yaptırımları yanlış bilgiler veya tahminlere göre olmamalı

İran İslam Cumhuriyetinin BM daimi temsilcisi Gulamali Hoşru, BM Güvenlik Konseyi yaptırımları, son çare olarak ve de açık şahitlere göre olması gerektiğini ve bunların asla varsayım veya yanlış bilgilere göre olmaması gerektiğini söyledi.

İranlı yetkili, dün BM bildirgesi komitesinde,  İran İslam Cumhuriyetinin barış, uluslararası güvenlik, ihtilafların barışçı yollarla çözümüne dair tutumlarını açıklayarak, ”BM Güvenlik Konseyi’nin daimi bazı üyelerinin  siyasi nüfuzu ve hedeflerinden kaynaklanan Güvenlik Konseyi yaptırımlarının gayri kanuni olduğunu” söyledi.

Hoşru, tek yanlı yaptırımların, ahlaki açıdan da kabul edilemez olduğunu belirterek, bu durumun aynı zamanda uluslararası  kanunları da sorunla karşı karşıya getirdiğini ve aynı zamanda ülkelerin kalkınması ve insan hakları kanunlarının da çiğnenmesi manasına geldiğini söyledi.

İran’ın BM daimi temsilcisi, BM Güvenlik Konseyi’nden özellikle de bir devlet tarafından (Amerika) gündeme getirilen ve uygulamaya konulan bu gibi girişimlere temasla, ”görünürde bu devlet yaptırım kararı alma konusunu alışkanlık haline getirdi ve yaptırımı şom emellerine ulaşmak için başkalarına bir siyasi baskı aracı olarak kullanmaktadır” dedi.

Gulamali Hoşru, nükleer anlaşmanın yürürlüğünün devamını ise, ihtilafların barışçı  yollarla ve müzakerelerle çözümü için başarılı bir örnek girişim nitelerken, ”nükleer anlaşma diplomasinin sabırlı girişiminin bir başarısıdır ve başarılı bir müzakere için model gösterilebilir’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.