Hüccet’ül İslam Kazım Sıddiki: Batı’nın öne sürdüğü insan hakları iddiaları sahtedir

  • 08 Temmuz 2017
  • 1.048 kez görüntülendi.
Hüccet’ül İslam Kazım Sıddiki: Batı’nın öne sürdüğü insan hakları iddiaları sahtedir

Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan geçici Hatip Hüccet’ül İslam Kazım Sıddiki, “Şehit Beheşti’yle arkadaşkarının anısına isimlendirilen Yargı Erki Haftası herkese kutlu olsun. Hayatı boyu mazlum olan Şehid Beheşti öteki diyara göçtükten sonra da eşsiz bir mücevher gibidir” ifadelerinde bulundu.

İslam İnkılabı Rehberi’nin geçen hafta Yargı Erki yetkilileriyle bir araya geldiğini hatırlatan Hüccet’ül İslam Sıddiki, sözlerini şöyle sürdürdü: Yargı Erki, halkımızın meşru özgürlüklerini savunarak toplumsal sorunların giderilmesine çalışmalıdır. Böylece Yargı Erki tüm organlarla bakanlılklarda incelemede bulunarak olası her türlü yolsuzlukla kanun dışı girişimi engellemelidir.

ABD Başkanı Trump’ın geçenlerde Suudi Arabistan’a yaptığı ziyaretine de değinen Cuma Namazı Hatibi, “Trump’ın Suudi Arabistan’a gerçekleştirdiği ziyaret, bu rejimi yaptığı zülümlere ilişkin daha da cesaretlendirmiştir ve bu da Batı’nın öne sürdüğü insan hakları iddialarının tamamen sahte olduğunu ispatlıyor. Uluslararası insan hakları kuruluşları Suudilerin bu ülkenin Şii nüfuslu kentleriyle Yemen’de yaptığı cinayetlerin karşısında sessiz kalıyor. İnkılap Rehberimizin Yargı Erki’ne yönelttiği bir diğer isteği de Şeyh Zakzaki’nin yanı sıra Azerbaycan’da mahsur kalan alimlerin durumunu hukuki açıdan uluslararası çapta takip etmeleridir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.