Hüccetülislam Gaziasger: Suudiler Hacc’ı siyasileştirdiler

  • 02 Eylül 2016
  • 856 kez görüntülendi.
Hüccetülislam Gaziasger: Suudiler Hacc’ı siyasileştirdiler

İslam inkılabı rehberi ve veliyyi emri müslimin İmam Hamanei’nin Hac işleri temsilcisi Hüccetülislam Gaziasger, Suudilerin Hacc’ı siyasileştirdiklerini söyledi.

Gaziasger, dün gece İran 2. Kanal Haber programında yaptığı açıklamada, Hacc’ın siyasi bir mesele olmaktan ayrı tutulması gerektiğini belirterek; ”Suudilerin bölgede siyasi meselelerden dolayı kendilerini İran karşısına koyduğunu, halbuki sorunlarını diplomatik yoldan halletmeleri gerektiğini söyledi.

Veliyyi Fakih’in temsilcisi, İran’dan bu yıl Hacc için ziyaretçinin gönderilmeyeceğine de temasla, İranlı hac ziyaretçilerinin güvenlikleriyle ilgili olarak gerekli garantinin Suudi rejimi tarafından verilmemesi ve İran tarafından Mekke ve Medine’de konsolosluk hizmetlerinin verilmesi konusunun Suudi rejimi tarafından kabul edilmemesinin bunun başlıca sebebi olduğunu kaydetti ve ”Arabistan Hacc konusunda kendi siyasetlerini diğerlerine dayatamaz” dedi.

Gaziasger, bu yıl Hacc merasiminin bitmesinden sonra İran ve Suudi yönetimleri arasında görüşmelerin yapılacağını da belirterek; ‘Bu ülke İranlı hacıların ve ziyaretçilerin güvenliğini garanti etmeli ve saygı göstermelidir’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.