Hüccetülislam Kıraati: İslam, kadınlar için iffet sayesinde ilerlemeyi istiyor

  • 03 Haziran 2017
  • 1.141 kez görüntülendi.
Hüccetülislam Kıraati: İslam, kadınlar için iffet sayesinde ilerlemeyi istiyor

Kur’an-ı Kerim müfessiri hüccetülislam Kıraati, İslam’ın kadının ilerlemesi ve bilim peşinde olmasına muhalif olmadığı, üstelik kadınların bilim öğrenmesine vurgu yaptığı, ancak kadınların gösterişli bir şekilde toplumda varlık göstermesine muhalif olduğunu ifade etti.

hüccetülislam Kıraati, Rezevi Ulu avlusunda saat 22’de düzenlenen Kur’an’dan dersler seri celselerinin 4.’sünde Kur’an-ı Kerim’in

«ولنبولنکم بشیء من الخوف و الجوع و نقص من الاموال و الانفس و الثمرات و بشر الصابرین» ayetine işaret ederek, şöyle dedi: Allah Teala bu ayette kesinlikle bizim hepimizi imtihan ettiğini buyurmaktadır. Allah Resul’ü ise bu ayetle ilgili şöyle buyurmuştur: ne mutlu onlara ki vadedilmiş Mehdi’nin dönemini idrak edeceklerdir.

Gaybet döneminde dini korumanın çok zor olduğunu kaydeden hüccetülislam Kıraati, şöyle dedi: Ahirü’z Zaman’da insan tefecilik yapmak istemez, ancak toplumda tefecilik yaygındır, kadın, tesettürünü korumak ister, ancak dünyada tesettürsüzlük yaygındır bu yüzden o hazret, Ahirü’z Zaman’da dindarlığı korumanın zor olduğunu buyurmuştur.

Namazın kötülükler ve münkerlere engel olduğunu kaydeden hüccetülislam Kıraati, şöyle dedi: bazıları bizlere şu soruyu soruyor: Mekke’de bu kadar cemaat namazı muazzam bir şekilde kılınmasına rağmen, neden bu kadar katliam yaşanmaktadır. Bu soruya cevaben şunu söylemeliyiz ki,onların namazları sorunludur, namaz ve namazın erkanları doğru algılanmazsa, bu sorunlar ortya çıkacaktır.

Hüccetülislam Kıraati konuşmasını şöyle sürdürdü: Hz. Mehdi’nin (as) imametinde kılınacak namaz, kuşkusuz kötülükler ve münkerlerin önüne geçecektir. Bu yüzden eğer biz namaz kılıyor da münker işlerle meşgul isek, o zaman bizim namazımız sorunludur. Kur’anda ne kadar Kur’an okursak, bir o kadar İmanımızn yükseleceği beyan edilmektedir, anak imanın yükselmesi bizim Kur’an ayetlerine amel ettiğimiz zaman gerçekleşecektir. Kur’anda şöyle buyrulmaktadır: «وَ الَّذِینَ هُمْ لاَماناتِهِمْ وَ عَهْدِهِمْ راعُونَ» yani gerçek mümin emanettardır ve vaadettiğinin tersini yapmaz, oysa biz kur’an okuyoruz ancak taksitlerimizi ödemiyoruz. İslam kadınların ilerlemesi ve bilim öğrenmesine karşı olmazken, üstelik onların bilim öğrenmesine vurgu yapmaktadır, ancak kadınların toplumda gösterişli bir şekilde bulunmasına karşıdır. Kadınların toplumda uygunsuz giyim tarzıyla bulunması, sapkınlığa zemin hazırlar. İslam’da erkeklerin üstünlüğü veya kadınların üstünlüğü diye bir anahtar kelime bulunmamaktadır, İslam ancak hakkın hamisidir. İslam’da bireylerin üstünlük kriteri takvadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.