Hüccetülislam Reisi: Bercam anlaşması, Amerika’nın güvenilmezliğinin açık kanıtıdır

  • 12 Ekim 2017
  • 1.086 kez görüntülendi.
Hüccetülislam Reisi: Bercam anlaşması, Amerika’nın güvenilmezliğinin açık kanıtıdır

Kutsal Rezevi Külliyesi mütevellisi hüccetülislam Reisi, İslam İnkılabı Rehberi’nin Kuzey Horasan’a düzenlediği ziyaretinin yıldönümü dolayısıyla Veliyyi Fakih’in Kuzey Horasan temsilcisi, eyalet yetkilileri ve Bocnurt halkından geniş bir kesimin katılımıyla düzenlenen merasimde yaptığı konuşmada, İslami yaşam tarzı ve bunun maddi yaşam tarzıyla farkına dikkat çekerek, şöyle dedi: Akılcılık, maneviyat, ahlak, sosyal adalet, başkalarının haklarına riayet etmek ve yasalara uymak İslami ütopyanın ana endeksleridir ve İslami yönetimin İslami medeniyetin tahakkuk bulması için bu hedeflerin peşinde olması gerekiyor.

İslami toplumda yolsuzluk ve fesada yer olmaması gerektiğini kaydeden Nizamın maslahatını belirleme konseyi başkanı hüccetülislam Reisi,” Yasalara karşı herkes eşit konumda olması ve hiç kimsenin dokunulmaz olmaması gerekiyor, yasalara uymamak hele de yetkililer için çok kötü ve yakışmayan bir girişimdir”diye kaydetti.

Beşeriyetin şimdiki sorununun yaşamlarından maneviyatı soyutlayan siyasetçilerle karşı karşıya olması olduğunu kaydeden hüccetülislam Reisi, şöyle dedi: İmam Humeyni dünyada maneviyat ile berbaer olan siyasetin ihyacısıydı, birinci ve ikinci dünya savaşları, işgalci siyonist rejimin savunmasız Filistin halkına zulmetmesi, mazlum Myanmar halkının katliam edilmesi ve insan hakları savunuculuğu iddiasında olanların buna karşı sessizliği gibi hususlar, batının İlahi değerlerle 300 yıllık savaşı ve maneviyatsız siyasetinin ürünüdür.

Bugün en çok insan hakları ihlallerinin yalancı insan hakları havarileri tarafından yapıldığını kaydeden hüccetülislam Reisi, “Batının dinden uzak siyasetinin bir sonucu, bugün müstekbirlerin dünyada ahde vefasızlıklarıdır, bugün Bercam anlaşması Amerika’nın güvenilmezliğinin en önemli belgesidir, bugün istikbarın ahde vefasızlığı onların söylemleri ve eylemleriyle açıkça ortadadır ve gelinen noktada sulta düzeninin güvenilmezliği herkes tarafından bilinmektedir.

Rehberlik Bilgeler meclisi başkanlık divanı üyesi hüccetülislam Reisi, konuşmasını şöyle sürdürdü: İstikbarın ahde vefasızlığı karşısında İslam Peygamberinin (saa) öğretileri bizim önümüzdedir.

İslam İnkılabının dünyada bir davet ve davası söz konusu olduğunu kaydeden Kutsal Rezevi Külliyesi mütevellisi hüccetülislam Reisi, şöyle dedi: Bugün bizler Batının maneviyat karşıtı medeniyeti karşısında şunu iddia ediyoruz ki İlahi öğretiler ve Allah’a kullukla diyanet ile iç içe olan bir medeniyete imza atmak mümkündür, öyle bir medeniyet ki sistematik yolsuzlukla mücadele ve ahlak eksenli olmanın tecellisidir, bu medeniyette kadınlar ve çocuklar, işçiler ve tüm toplum bireylerinin haklarına riayet etmek bir ilkedir. Hükümet yetkililerinin gençlerin büyük gücünden faydalanması gerekiyor; bu ülkenin güçlü gençlerinin elleriyle birçok sorunu çözmek mümkündür. Bugün bizim halkımızın beklentisi, tüm alanlarda İslami yaşam tarzının tahakkuk bulmasıdır.

Konuşmasının sonunda tüm hükümet yetkililerinin gençlerin muazzam gücünden yararlanması gerektiğini kaydeden hüccetülisalm Reisi, “Kuşkusuz güçlü gençler vasıtasıyla yurdun birçok sorunu çözülebilir”ifadesini kullandı.

İslam İnkılabının Zafere ulaşmasından sonraki yıllarda gönüllü seferberlerin değerli hizmetini takdir eden hüccetülislam Reisi, “Dün Kutsal Savunma cephelerini yöneten gönüllü seferberler, bugün yurdun genelinde kalkınma seferberliği kapsamında değerli ve onur verici hizmetler sunmaktadır”diye kaydetti.

Sadece Meşhet halkı değil de tüm İslami İran halkının İmam Rıza (as) komşuları olduğuna inandıklarını dile getiren hüccetülisalm Reisi, “Biz Kutsal Rezevi Külliyesinde tüm planlamalarımızda büyük Horasan’a hizmet sunmaya özen gösteriyoruz”dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.