Hüccetülislam Reisi: Beşerin hakiki medeniyeti ancak dindarlıkla şekillenebilir

  • 29 Ocak 2017
  • 1.092 kez görüntülendi.
Hüccetülislam Reisi: Beşerin hakiki medeniyeti ancak dindarlıkla şekillenebilir

Kutsal Rezevi külliyenin mütevellisi Hüccetülislam İbrahim Reisi, beşerin hakiki medeniyeti ve uygarlığı ancak dindarlık ve Allah ile irtibatla şekillenebileceğini vurguladı.

Astan News’un haberine göre, Kutsal Rezevi külliyenin mütevellisi Hüccetülislam İbrahim Reisi geçen Perşembe günü İslam Savaşçıları Heyeti üyeleri ile görüşmesinde tüm insanların hidayete ermek miçin ilahi enbiya ve evliyalarla irtibatlarını korumaya muhtaç olduklarını belirterek, insanlar dünyevi ve uhrevi saadetleri için masumlarla (as) irtibata muhtaç olduklarını, bu irtibat kesildiği takdirde insanlar gerçekte insaniyetini kaybetmiş olacağını belirtti.

Horasan eyaleti dini ilimler merkezleri yüksek konseyi üyesi Hüccetülislam Reisi, peygamberlerin ve masum imamların (as) insanları dini terbiyeden yararlandırmak ve melekuti yapmak için geldiklerini belirterek, kutsal Rezevi külliye insan yetiştiren büyük bir medrese olduğunu ve bu külliyede yer alan İmam Rıza’nın (as) mukaddes zatı insanlara insaniyet ve nasıl insan gibi yaşayacaklarını öğrettiğini ifade etti.

Hüccetülislam Reisi konuşmasının devamında kutsal Rezevi külliyenin ziyaret kapasitesi ve maneviyatından yararlanmanın toplumda bir çok sorunun ve sosyal sıkıntıların gözümünde etkili bir yöntem olduğunu belirterek, bu nurani mekanın insanlarda ruhi değişim ve emsalsiz bir kapasite yaratma mekanı olduğunu, insanların bir çok sorunu Hz. Rıza’nın (as) mukaddes varlığının bereketi ve kutsal Rezevi külliyenin manevi ve değişim yaratan kapasiteleri sayesinde çözümlenebileceğini ve eğer bugün toplumda bazı sorunlar varsa esas suçlu, bu manevi eşsiz kapasitelerden yaralanamayan bizler olduğumuzu vurguladı.

Kutsal Rezevi külliyenin mütevellisi Hüccetülislam İbrahim Reisi, dinin önde gelen büyük alimleri ziyaret meselesine büyük bağlılıkları bulunduğunu hazırlatarak sözlerine şöyle devam etti: Eğer İmam Humeyni –ks– İslam inkılabı ile dünyada büyük bir değişim yarattıysa ve İslamî uyanışı tetikleyecek etkiyi yaptıysa, bunun sebebi, kendileri 14 yıl boyunca Necef-i Eşref’te her gün derslere girmeden Emirülmüminin Ali’nin (as) türbesini ziyaret ederek Camiatul Kebire ziyaretnamesini okumasıydı.

Bilgeler meclisi başkanlık divanı üyesi konuşmasının devamında beşeri medeniyet dindarlığın doğrultusunda şekillendiğini belirterek, medeniyet ve uygarlık dindarlık ve Allah teala zatı ile irtibat kurmaksızın olacaksa, barbarlıkla sonuçlanacağını, ilahi peygamberler ve evliyalar gerçekleştirmek için uğraştıkları hedef ise insanı varlığının tüm boyutları ile Allah’ın yer yüzünde halifesi yapmak ve maneviyat ve hidayete ermişlikle beraber bir yaşam sürdürmesini sağlamaktan ibaret olduğunu ifade etti.

Horasan eyaleti dini ilimler merkezleri yüksek konseyi üyesi Hüccetülislam Reisi, dindarlık ışğında medeniyetin şekillenmesi için İmam Rıza (as) Medine’den Merv diyarına hicret ederek ilahi bir mühendisliğin temelini attığını, bu mühendislikte insanları hidayete erdiren şey, tevhide dayalı kelam olduğunu kaydetti.

Kutsal Rezevi külliyenin mütevellisi Hüccetülislam İbrahim Reisi konuşmasının devamında kutsal Meşhed kentinin ilmi referansa dönüşme yönünde sahip olduğu eşsiz kapasitesine işaretle İmam Rıza’nın (as) Hz. Muhammed’in (as) pak hanedanının alimi ve dinler arası diyaloğun kurucusu olarak mahzarı bilimsel ve ilmi konuların tartışılması için en uygun mekan olduğunu, kutsal Meşhed kenti kutsal Rezevi külliyenin mukaddes varlığı ve tarihi dini ilimler merkezi ve üniversiteleri ile İslam dünyasının ilmi referansı olabileceğini belirtti.

Kutsal Rezevi külliyenin mütevellisi Hüccetülislam İbrahim Reisi ayrıca Kum ve Tebriz dini ilimler merkezlerinden gelen talebeler ve ayrıca bayanlar dini ilimler merkezlerinin hocaları, kutsal Rezevi külliyenin eyalet temsilcilikleri çalışanları ile görüşmesinde de ziyaret fiilinin en önemli bileşenlerinden birini da “Karar” şeklinde açıkladı ve her ziyaret kararla beraber olması gerektiğini, böylece ziyaretçinin üzerinde etkili olacağını, kutal Rezevi külliye insanın nebevi ve Rezevi siyer ve sünneti idrak etmesi ve yaşamında uygulaması için en uygun mekan olduğunu vurguladı.

Horasan eyaleti dini ilimler merkezleri yüksek konseyi üyesi Hüccetülislam Reisi, Rezevi siyerin insanları şaşkınlıktan ve sapkınlıklardan koruyan bir yol olduğunu belirterek masum imamlara (as) sığınmanın çağdaş insanı her türlü sapkınlıktan koruyan ve huzura kavuşturan bir yol olduğunu belirtti. Hüccetülislam Reisi, insan İmam Rıza’ya (as) yaklaştığı kadar ilahi kata yaklaşmış olacağını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.