Humam Hamudi: ABD’nin bölgede sultacılık dönemi son bulmuştur

  • 05 Şubat 2019
  • 1.728 kez görüntülendi.
Humam Hamudi: ABD’nin bölgede sultacılık dönemi son bulmuştur

Irak Yüksek İslami meclisi başkanı Humam Hamudi, IŞİD’in yenilmesi ardından Amerika’nın bölgeye yönelik sultacılık dönemi son bulduğunu ifade etti.

Tesnim haber ajansının bildirdiğine göre Irak Yüksek İslami meclisi başkanı Humam Hamudi Bağdat’ta Rusya cumhurbaşkanı Putin’in Ortadoğu özel temsilcisi Mihail Bagdanof ile görüşmesinde Amerika’nın uluslararası anlaşmalar kapsamında kendi taahhütlerini yerine getirmekten kaçındığını ve kendi sultasını dünyaya dayatmaya çalıştığını söyledi.

Amerika’nın dünyanın herhangi bir noktasındaki varlığının yıkım ve katliamdan başka bir getirisi olmadığını kaydeden Hamudi, bu durumun Irak, Afganistan, Suriye ve Yemen’de söz konusu olduğunu vurguladı.

Amerika başkanı Donald Trump, geçen Pazar günü Amerika’nın CBS televizyonuna verdiği demeçte, Washington’un Irak’taki askeri varlığını sürdürmek istediğini söylemişti.

Irak’lı yetkililer ve siyasi şahsiyetler, Trump’ın müdahaleci açıklamalarına verdiği tepkide, Amerika’nın Irak’taki askeri varlığına son vermesini istemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.