Hüseyin Dehgani: ABD’nin zalimane politikası karşılıksız bırakılmaz!

  • 30 Nisan 2019
  • 1.265 kez görüntülendi.
Hüseyin Dehgani: ABD’nin zalimane politikası karşılıksız bırakılmaz!

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Golam Hüseyin Dehgani, İran İslam Cumhuriyeti Amerika devletinin İran’a karşı illegal uygulamalarını karşılıksız bırakmayacağını vurguladı.

Pazartesi günü BM’de nükleer silahların yayılmasını men eden NPT anlaşmasını gözden geçirme konferansının hazırlık komisyonunun üçüncü oturumunda konuşan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Dehgani, Amerika devletinin Bercam nükleer anlaşması karşıtı icraatı ve diğer illegal uygulamalarına değinerek, Amerika devletinin İran karşıtı uygulamaları bu devlet uluslararası ilişkilerde bir tek orman kanununa inandığını gösterdiğini belirtti.

Dehgani, Amerika devletinin İran karşıtı zalimane politikaları kesinlikle karşılıksız bırakılmayacağını ve İran milli çıkarlarına göre gerekli tedbirleri alacağını vurguladı.

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Dehgani ayrıca İran İslam Cumhuriyeti NPT anlaşması ve hedeflerine destek vermeye devam edeceğini ve bu anlaşmanın tam uygulanmasını istediklerini belirterek, Amerika devletinin nükleer silahlarını yenileme programı NPT anlaşmasının ruhuna aykırı olduğunu ifade etti.

Bölgede korsan İsrail’in nükleer silahları bölgeyi ve hatta ötesini tehdit ettiğini kaydeden Dehgani, işgalci ve ırkçı rejim küstahça başkalarını nükleer silahla tehdit ettiğini, bu rejim bir an önce ve kayıtsız şartsız NPT’ye üye olması gerektiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.