Hüseyni Erbain ziyaretçilerinin can güvenliği sağlanmıştır

  • 02 Kasım 2016
  • 1.003 kez görüntülendi.
Hüseyni Erbain ziyaretçilerinin can güvenliği sağlanmıştır

İran İslam cumhuriyeti sınır güvenlik güçleri komutanı, İran ve Irak Sınır Güvenlik güçlerinin Hüseyni Erbain ziyaretçilerinin can güvenliğinden sorumlu olduklarını bildirdi.

Dün İran’ın batısında yer alan Mehran sınır kapısında Irak 3. Bölge muhafız Alayı komutanı ile bir araya gelerek görüşen İran İslam cumhuriyeti sınır güvenlik güçleri komutanı Tuğgeneral Kasım Rızai, mehran sınır kapısında Hüseyni Erbain ziyaretçilerinin güvenlik ve refahı için gerekli imkanların temin edildiğini söyledi.

Erbain ziyaretçilerinin sınır kapılarından geçişlerinin kolaylaştırılacağını ve geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaretçilerin huzur ve emniyet içinde Erbain ziyaretlerini yerine getirmeleri için azami gayret sarfedileceğini belirten İran İslam cumhuriyeti sınır güvenlik güçleri komutanı, bu konuda Iraklı sınır güvenlik güçleri ile yakın koordine içinde olduklarını bildirdi.

Irak 3. Bölge muhafız Alayı komutanı Tümgeneral Zafir Nazmi de Erbain ziyaretçilerinin can güvenliğini temin etme konusunda İranlı güçlerle her türlü işbirliğine hazır olduklarını ve bunun için de İran tarafı ile sürekli oturumlar düzenleyerek gerekli koordineyi yaptıklarını ve amaçlarının iki ülke sınırından kutsal kentler Kerbela ve Necef’e kadar olan tüm yolların tamamen güvenlik çemberi içine alınma almak olduğunu bildirdi.

Bu yıl İran’dan 20 Kasım tarihinde düzenlenecek Erbain merasimi için iki milyon kişinin Irak’a gitmesi bekleniyor.

Geçen yıl Erbain amacıyla Irak içinden ve yurt dışından toplam 17 milyon ziyaretçinin Kerbela’da bir araya gelerek tören düzenlemişlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.