Hüseyni: İran’ın ŞİT üyeliği, ABD yaptırımlarının etkisizliğinin işareti

  • 19 Eylül 2021
  • 1.432 kez görüntülendi.
Hüseyni: İran’ın ŞİT üyeliği, ABD yaptırımlarının etkisizliğinin işareti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Seyyid Muhammed Hüseyni, İran’ın Şanghay işbirliği teşkilatı ŞİT üyeliği, ABD yaptırımlarının etkisizliği ve tek taraflı dayatmaların dönemi sona erdiğinin işareti olduğunu belirtti.

Cumartesi günü bir TV programında İran İslam Cumhuriyeti ile komşu ülkelerin arasındaki ilişkileri ve Şanghay işbirliği teşkilatı ŞİT üyeliğini değerlendiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hüseyni ŞİT’in günümüz dünyasında artan rolüne değinerek şöyle dedi:

İran İslam Cumhuriyeti’nin ŞİT’in daimi üyeliğine kabul edilmesi, Amerika’nın tehditleri artık etkisi olmadığını gösteriyor ve buna göre artık tek taraflı dayatmaların dönemi sona erdiğini söyleyebiliriz; zira bu teşkilata üye ülkeler dünya karalarının yüz ölçümünün dörtte birini ve nüfusunun da yüzde 43 kadarını, yani 3 milyarlık nüfusu kapsıyor; ki bu rakamlar da çok yüksek kapasiteleri yansıtan rakamlardır.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hüseyni şöyle devam etti:

Eğer biz Batı dayattığı yaptırımları daha da ağırlaştırdığı zaman teslim olsaydık, onlar hedeflerine ulaşmış olacaktı; ancak biz direndik, İran milleti direndi ve büyük zorluklara katlandı ve aynı zamanda bölgede gücümüzü göstermeyi başardık.

Batılı zorbalar İran İslam Cumhuriyeti’nin bugünkü şartlarından rahatsızlık duyduklarını kaydeden Hüseyni şöyle ekledi:

Doğu İran’ı olumlu karşılayarak işbirliği yaptığı kadar, Batı rahatsızdır; fakat bu, kabullenmeleri gereken bir gerçektir.

21. Şanghay işbirliği teşkilatı ŞİT liderler zirvesine katılan üye ülkeler İran’ın daimi üyeliğini onayladıkları belgeyi imzaladılar. Böylece İran resmen bu teşkilatın tam üyesi oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.